Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtmártás

Sajtmártás
Sajtmártás
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskora óta az egyik kedvenc mártása a lányomnak.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húsok mellé tésztára és burgonyakroketthez kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van elkészített húsleves, a legegyszerűbb azt felhasználni. Ha nincs, leveskockából készítjük.
  2. Lisztet és a tejet csomómentesre keverjük, és a sajtot egy külön tálba lereszeljük.
  3. 1/2 liter húsleves levét felforralunk, majd a tűzről levesszük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük a simára kevert habarással. Felöntjük a tejszínnel.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
  5. Ismét levesszük a tűzről, és a reszelt sajtot addig keverjük a mártásban, míg el nem olvad.
  6. Petrezselyemzölddel megszórjuk, és tálalható.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 34 880
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csipi

Mióta szakács: 2016.10.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtszósz házilag, sajtos öntet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

188
víz 5 dl
leveskocka 2 db
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
szerecsendió 1 késhegynyi
fehér bors 0 ízlés szerint
1 csipet
trappista sajt 15 dkg