Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtmártásos húsos karfiolbomba

Sajtmártásos húsos karfiolbomba
Sajtmártásos húsos karfiolbomba
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétázok figyelmébe ajánlom!:)

hozzávalók / 4 adag

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos-karfiolhoz:

  1. Karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
  2. Apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
  5. Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.

Sajtmártáshoz:

  1. Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Húsos karfiolbombával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült karfiol, karfiol sajtmártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
karfiol 1 közepes db
bacon 8 szelet
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
tömlős krémsajt 5 dkg
tej 1 dl
mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint