Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-bacon-ös, tepertős pogácsa

Sajtos-bacon-ös, tepertős pogácsa
Sajtos-bacon-ös, tepertős pogácsa
210 perc / előkészület: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leveles sajtos pogácsát kerestem a neten, és ezen az oldalon akadtam rá erre a szerintem tökéletes receptre:
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2010/07/eldolos-hazi-leveles-es-sajtos-recept.html
Kétszer elkészítettem a sajtos-bacon-öst, és egyszer tepertős ízesítésűen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, a tejfölt, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt összedolgozzuk, és egy órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát.
  3. Kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a sajt 1/3-át, vagy megkenjük a tepertőkrém 1/3-ával. Ebben az esetben az olvasztott margarin elhanyagolható. Ha tepertős pogácsát készítünk, ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire szeretnénk csípősre, borsozzuk.
  4. Összehajtogatjuk (mindháromszor ugyanabban az irányban hajtogatjuk!): fentről lefelé, jobbról balra. Fél órát pihentetjük, és ugyanezt megismételjük még kétszer.
  5. A szaggatáshoz 3 cm vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggatjuk. A tetejét megkenjük egy felvert tojással.
  6. A sajtos pogácsát megszórjuk sajttal, a tepertőset pedig megszórjuk szezámmaggal, természetesen ez elhagyható.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 753
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Emese

Mióta szakács: 2010.12.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles pogácsa, sajtos réteges pogi, bacon-ös és tepertős pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 Fri, 2015-01-23 12:36

A hajtogatás helyett ajánlom a feltekerést, így nem kell 3X nekifogni és így is igazán leveles lesz. .-) És 1 órát is spórolok vele.

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-01-04 02:28

Kedves Emese, amikor a 4. pontban a hajtogatast megismetled ketszer, kozben ugye kinyujtod? Es akkor is megkened vajjal es megszorod sajttal? Koszonom a valaszt!

Mseee
Emese / Mseee Tue, 2011-01-04 15:06

Szia, így van! Összesen 3* hajtogatom össze, a hajtogatások között fél óra pihentetés van. Természetesen újabb hajtogatás előtt kinyújtom kb 2 cm vastagra (persze egyre nehezebben fogja magát hagyni :) ), megkenem vajjal és megszórom sajttal.

Mseee
Emese / Mseee Mon, 2011-01-03 16:32

szeletelt bacont felkockázok (15-20 dkg-ot), zsírjára pirítom, majd amikor a sajtot szórom, akkor szórom rá a szalonnát is, tehát azt is 3 részre osztva adagolom a pogácsához.

Matolcsiné
Matolcsiné Tue, 2011-01-04 15:06

Köszönöm a választ.Már próbálkoztam bacon hozzáadásával, de ez a megoldás jobban tetszik.
Mégegyszer köszi!!!

Matolcsiné
Matolcsiné Mon, 2011-01-03 10:08

A bacon mikor és hogyan kerül bele? Darálva vagy apróra vágva töpörtyű helyett?

1154
finomliszt 500 g
3 tk
friss élesztő 30 g
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
tejföl 3 dl
tojássárgája 2 db
vaj 50 g
bacon 20 dkg
sajt 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
tojás 1 db