Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-baconös csirkemáj krumplival

Sajtos-baconös csirkemáj krumplival
Sajtos-baconös csirkemáj krumplival
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jön a tavasz ezzel indítom az újkrumpli szezont. Igaz, akkor hamarabb kész van, és fólia és víz sem kell hozzá.

Télen és nyáron egyaránt igazi egytál étel. Zsírt minimálisan tartalmaz. Salátát készíthetünk hozzá bőségesen. Mi friss, rozsos császárzsömlével ettük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a bacon (ne legyen egymásra tapadva).
  2. Mossuk meg a májakat, szedjük le a felesleges inakat stb. Majd vágjuk ketté.
  3. Kizsírozunk egy nagyobbacska jénai tálat (vagy) egy kisebb tepsit.
  4. Alulra tesszük az összevágott nyers krumplit.
  5. Fűszerezzük, és belekeverjük a petrezselymet, és a csíkokra vágott pritamin paprikát, fokhagymát. (Ne legyen sótlan!)
  6. Tegyünk kb. 1 dl vizet is alá.
  7. Göngyöljük be a májakat egyenként a baconba, tegyük sorba a krumpli tetejére.
  8. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Sózni nem kell.
  9. Fedjük be alufóliával, és süssük 60 percet, majd fólia nélkül még, amíg piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 941
elküldve: 7
receptkönyvben: 617
elkészítve: 12/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos baconös egytálétel, májas sült, tepsis májas

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

menyuska
menyuska Tue, 2012-07-24 09:01

Nagyon gusztusos! Ezt ma mindenképpen elkészítem! Köszönöm a receptet! :)

tigi69
tigi69 Mon, 2012-07-16 18:42

Tegnap megcsináltuk,mindd elfogyott.....Hamarosan ismét ez lesz a vasárnapi főétel.

gabica0428
gabica0428 Tue, 2012-05-29 17:28

Szia megint!

Csak kipróbáltam tésztával. Kiváncsi voltam! :) Szerintem tésztával is nagyon finomra sikerült. Nem bántam meg hogy megpróbáltam. :)

gabica0428
gabica0428 Tue, 2012-05-29 11:21

Szió!

Most újra szerettem volna elkészíteni a receptedet, de szomorúan vettem észre hogy nincs itthon krumpli. :( Szerinted ha a krumplit tésztával helyettesítem az milyen? Megér egy próbát?

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2012-05-29 12:00

Ha nincs krumplid én egy májas pitét csinálnék.
van is egy jó reci a N -saltyn.
Én megsütöttem és isteni lett.

hlia
hlia Mon, 2012-05-28 13:23

Kedves Magdi!

Ez valami fenomális!Ünnepi ételként is megállná a helyét,annyira ízletes!Egy biztos többször is elkészítem,mindenkinek ajánlom!

Oti

hlia
hlia Sat, 2012-05-26 17:53

Kedves Magdi!

Köszönöm a gyors választ,már meg is vettem a csirkemájat:)
Megírom,hogy ízlett a családomnak.

Oti

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2012-05-26 18:00

Én is megcsinálom hétfőn . Itt az újkrumpli szezon.
A bék-ont is és a májat is megvettem.
Minden jót az ünnepen.Üdv Magdi.

hlia
hlia Fri, 2012-05-25 21:26

Hétfőre elkészíteném,de sertésmájjal,vajon azzal is ilyen finom lenne?

Oti

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2012-05-26 07:02

Szia HLIA !
A sertés májnak van egy olyan tulajdonsága hogy hirtelen kell sütni magas hőfokon.
Majd utólag sózzuk.
Tehát én nem sütném sertés májjal...
Lehetne viszont kacsa,nyúl,pulyka,liba stb.) ami nem olyan fojtó és száraz hatású.
Üdv Magdi.

gabica0428
gabica0428 Wed, 2012-04-25 10:57

Tegnap elkészítettem ezt a receptet és nagyon jó lett! Párom is megdicsért érte! Biztos sokszor az asztalra kerül még! :)

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2012-04-26 15:44

Szia Gabica !
Nagyon örülök ,hogy te is megcsináltad...
Próbáld ki új krumplival ,majd ha bejön. Azzal még finomabb lesz.
Üdvözlettel: Magdi.

Jencikém
Jencikém Mon, 2012-02-06 14:44

Nagyon jól sikerült, ez volt nálunk ebédre, köszi a receptet! További szép napot! :)

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2012-02-07 10:44

Szióka! Köszönöm a visszajelzésedet !Megtisztelnél ha az elkészítettem receptekhez írnád ezt is.
A következő képen lehet:
Saját oldalad- kedvenceid- elkészítem receptek
igen -klicckelj rá...
alul van hogy Beküldés.
Köszönöm.Szép napot nektek is .Üdvözlettel Magdi.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2011-11-13 18:27

Kedves Magdi! Finoman sikerült így kicsit másképpen fűszerezve is! Nagyon köszi a receptet!!!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2011-11-13 11:48

Már a sütőben van, bár én egy kis módosítást végeztem rajta. Férjem kérésére a paprika helyett lila hagyma került hozzá. Gondolom ezzel nem rontom el az összhatást:-) Kellemes szép napot kívánok neked! Timi

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2011-11-12 21:42

Kedves siklitimi !
Ez az a finomság ,amit egy évben legalább 3-4 x meglehet csinálni.
Vigyázz a sajtvásárlásnál.. A mostani sajtok ha nem elég zsírosak ,akkor szinte megfeketedve megégnek az étel tetejére sütve.
Jó hétvégét kívánok.
Üdvözlettel: Magdi.

627
burgonya 10 közepes db
csirkemáj 8 db
bacon 16 szelet
fokhagyma 4 gerezd
pritaminpaprika 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
víz 1 dl