Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-baconös stangli

Sajtos-baconös stangli
Sajtos-baconös stangli
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó két hete szemezek Hossó Anita stanglis receptjével:) Sajnos nekem nincs olyan szuper kenyérsütőm, így mindig elodáztam az elkészítését. Nem bíztam abban, hogy a sütőbe is sikerülni fog... De nem hagyott nyugodni a dolog, meg a stanglik látványa, így mindig vissza-visszatértem, ugyanis imádom a stanglit:) Tegnap aztán elővettem a gépemet és nekiálltam. Anita receptjét egy picit a gépemhez igazítottam, a belerakási sorrenden változtattam. Amíg dolgozott a gép megálmodtam, hogy ne legyen már "üres" ez a stangli, így kitaláltam, hogy helyet csinálok a baconnak - mert imádjuk azt is - és a sok sajtot. Az álmom teljesült: egy isteni finom, baconos-sajtos stangli lett a vacsoránk:)))) Formailag nem olyan gömbölyded végű, de mire előszedtem a gépet, a férjemet ez nem zavarta, fújogatva már be is falt 1 stanglit, a másikat kivettem a kezéből, legyen már mit fotózni... ezért van 3 db a képen :D Anita azt írta, 4 személyre elég ez az adag. De mivel isteni finom, szerintem csak 2 főre elég. Legalábbis nálunk így volt... :D Langyosan azonnal megettük. Mázli, hogy a fiam nem volt itthon:)))

Anita, köszönöm a lehetőséget ! :)))    

hozzávalók / 2 adag

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 10 dkg bacon (nem zsíros, kockázott)

ajánlat

Tej, kakaó, tejeskávé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a hozzávalókat. Az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A gépet dagasztóprogramra állítjuk, ha végzett a gép, liszttel meghintett nyújtódeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Tehetünk még hozzá lisztet, ha nagyon ragad a kezünkhöz, de a tésztánknak lágynak kell maradnia!
  3. 4 egyforma darabra osztjuk. Kézzel hosszúkásra sodorjuk, tenyerünkkel kicsit ellapítjuk, tenyéréllel a közepébe hosszanti mélyedést csinálunk, és a mélyedésnél kicsit széthúzzuk a tésztát.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és keresztbe beletesszük a stanglikat. Igazítsuk meg, hogy kb. 20 cm hosszúak legyenek (a megadott tepsim ezzel a mennyiséggel tele lett). Jó alaposan kenjük le langyos vízzel, nem baj ha kicsit aláfolyik a víz.
  5. A széthúzott mélyedésbe bőven szórjunk baconkockákat, és az egész stanglit szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára süssük.
  7. A sülés során egymáshoz fognak tapadni, de nem gond, könnyen szétválaszthatóak:))

  • tepsi mérete: 30x21 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 529
elküldve: 7
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: briós, pita, bagel, zsemle, buci, hamburger-buci, burek, perec, croissant, édes leveles

egyéb elnevezések

baconös stangli, sajtos stangli bacönnel, stangli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2012-09-25 20:12

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy hány fokon sütötted?
Válaszodat köszönöm!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-09-25 20:43

Szia,
nekem nagyon régi gáztűzhelyem van. 4-5 fokozaton szoktam sütni, nekem ez a bevált, "normál" sütési fok. Ha jól tudom ez 205-220 fok között van. Sajnos a sütők nem egyformák, így azt javaslom a megszokott hőfokon süsd meg, és arra figyelj, hogy amikor már szép aranysárga, a teteje megpirult elvileg megsült. A prototípusnál én is azt figyeltem:) Remélem tudtam segíteni!:)

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2012-10-02 21:11

Ma megsütöttem, s nagyon finom lett!
Tejporom nem volt itthon, így egy kevés tejjel helyettesítettem, s mivel elég híg lett a tésztája, még kellett lisztet tennem hozzá, de így tökéletesre sikerült. Legközelebb (mert biztos még sokszor el fogom készíteni!) lehet teszek bele egy kis krumplit/burgonyapelyhet is.
Nálam a sütésre elég volt 25 perc 200 fokon hőlégkeveréssel, gőzös sütőben.
Köszönöm az ötletet!!!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-02 21:18

Nagyon örülök hogy sikerült és hogy ízlett:) Egészségetekre!!! Köszönöm a visszajelzést, üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-09-09 12:43

Szió Anita:)
óóóóóóó, ez az első darab volt:) Azóta már többször készítettem. Ez ugyan olyan nagy kedvenc lett itthon, mint a csíkos piskótád:) Szép napot Neked is:) Gabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-09-08 22:04

Kedves Gabys!
Nagyon guszták lettek :-)! Finom lehet baconnal felturbózva, szuper ötlet! Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt! Gondolom, készül még máskor:-)!
További szép hétvégét kívánok!
Üdv:
Anita

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-09-09 12:46

Szió Anita:)
óóóóóóó, ez az első darab volt:) Azóta már többször készítettem. Ez ugyan olyan nagy kedvenc lett itthon, mint a csíkos piskótád:) Szép napot Neked is:) Gabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-09-24 21:20

Szia Gabi!
Roppant örülök (a piskótatekercsnek is), hogy így megkedveltétek!
Szép hetet kívánok!
Anita

982
víz 150 ml
friss élesztő 12 g
vaj 2 ek
finomliszt 25 dkg
tejpor 1 ek
cukor 1 csapott ek
1 tk
sajt 10 dkg
bacon 10 dkg