Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos brokkolileves Zsanna konyhájából

Sajtos brokkolileves Zsanna konyhájából
Sajtos brokkolileves Zsanna konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fázós, őszi estén ettem volna valami finomat, ezt a receptet egy barátnőm ajánlotta.
Kicsit kiegészítettem, és azóta is gyakran készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Leggyakrabban levesgyönggyel szoktam tálalni, de nagyon finom főtt tojással, pirított mandulával, pirított zsemlekockával, pirított bacon kockákkal is... Természetesen a variációk száma csak a fantáziánktól függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat feltesszük melegedni. Habzásig hevítjük, hozzáadjuk a feldarabolt póréhagymát, a rózsáira szedett brokkolit, majd sózzuk.
  2. Ha félig megpárolódott, felöntjük vízzel, és újra ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  3. Ha puhára főtt a brokkoli, összeturmixoljuk.
  4. A tejszínnel és a tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd ügyelve a hőkiegyenlítésre sűrítjük a levest.
  5. Beleszórjuk a reszelt parmezánt, alaposan elkeverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes brokkolikrémleves, parmezános brokkolikrémleves, sajtos-tejszínes brokkolikrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
vaj 15 dkg
póréhagyma 1 közepes db
brokkoli 1 közepes db
1 csipet
víz 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 4 evőkanál
főzőtejszín 100 ml
tej 1 dl
parmezán sajt 10 dkg