Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos buli-rudak

Sajtos buli-rudak
Sajtos buli-rudak
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogtatni való, amivel bátran kínálhatjuk vendégeinket.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztbe beletesszük a sót és a lágy vajat. Összedörzsöljük, és apránként belevegyítjük a reszelt sajtot. Ezután beletesszük a tejfölt. Ruganyos tésztává gyúrjuk. Cipót formázva belőle, kicsit alálisztezve pihentetjük 30 percet.
  2. A tésztacipót 3-5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszel sajttal és pár csipet pirospaprikával. Ezután tetszőleges szélességű csíkokra vágjuk.
  3. Sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőben több részletben gyönyörű aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sajtos rudacska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
parmezán sajt 13 dkg
tejföl 6 ek
1 kk
tojás 1 db
sajt 3 dkg
fűszerpaprika 5 csipet