Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos bundában rántott halfilé

Sajtos bundában rántott halfilé
Sajtos bundában rántott halfilé
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül és finom. Bármilyen halfilét használhatunk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket fűszerezzük ízlés szerint, és hidegre tesszük. A tojásból, lisztből és vízből palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és fűszereket, a petrezselyemzöldet is.
  2. Állni hagyjuk 15-20 percet, majd a filéket lisztbe és palacsintatésztába forgatjuk, és forró olajban mindkét felüket fedő alatt kisütjük.
  3. Burgonyával és salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 180
elküldve: 5
receptkönyvben: 176
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halfilé sajtos panírban, sajtos palacsintatésztában sült halfilé, sajtbundás hal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GangStro
GangStro Sun, 2014-08-31 17:39

Hát ezzel a recepttel nem sokra mentem. Olyan híg a palacsintatésztá hogy lejön a húsról egyből. Mire beleteszem a forró olajba, addigra már csak a sima hús marad. Szerintem valami nagyon félre lett írva ebben a "jó" receptben.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2014-09-01 07:16

Sajnálom, hogy nem sikerült. A képen látható filé így készült és ilyen lett. Lehetséges, hogy nem mártottad lisztbe előtte a filéket? A vizet mindig fokozatosan kell a tojásos liszthez adni és csak annyit, amennyi szükséges a kívánt sűrűség eléréséhez. Ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől.

484
pangasius 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
víz 1.5 dl
sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 1 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek