Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos bundás szelet tejfölös salátával

Sajtos bundás szelet tejfölös salátával
Sajtos bundás szelet tejfölös salátával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik könyvemből való ez a recept. Amióta megtaláltam, már többször készítettem, mert nagyon jó. Reggelire vagy kora esti vacsorára ajánlom. Nem tévedés, egy személyre elég általában egy zsemle, mert annyira laktató. Számomra csodálatos ízkombinációk érvényesülnek ez étel fogyasztása közben. Ajánlom azoknak, akik szeretik a laktatóbb ételeket.

hozzávalók / 4 adag

A bundás szelethez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket vékony szeletekre vágjuk, kevés tejjel meglocsoljuk úgy, hogy ne ázzanak el.
  2. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a sárgákat, 2-3 evőkanál reszelt sajtot, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és megsózzuk.
  3. A zsemle szeleteket a tojásos habarékba mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.
  4. A tejfölös fejessalátát úgy készítjük, hogy a jól megmosott salátát négy felé vágjuk, ecetes-cukros-sós salátalébe forgatjuk, tálra tesszük, majd tejföllel tálaljuk a kisült bundás szeletekhez.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 436
elküldve: 21
receptkönyvben: 820
elkészítve: 15/32
Facebookon megjelent: 4

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bundás zsemle salátával, ecetes saláta bundás szelettel, bundázott zsemle, zsemle zöldfűszeres bundában

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-02-14 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dallam'75
dallam'75 Thu, 2014-02-13 17:14

szia! Szó szerint felverem a fehérjét? tehát kemény habbá, mint a sütiknél?

b-n
b-n Fri, 2013-08-16 18:19

Főzni tanítom 6 éves keresztlányom, ezt (is) elkészítettük ma, nagy sikerrel... :) Köszi!

Kitchen_Profi
Kitchen_Profi Tue, 2013-08-06 13:37

Ezt pontosan így kell csinálni. A bundás kenyérrel egy emlék, Sarajevoban voltunk dolgozni egy projekten és egy nagy szállodában laktunk, amelynek az egyik felében NATO katonák laktak. Reggelikor a hatalmas választékból mi megláttuk, hogy egy csomó igazi bundás kenyér is készült. Mikor szedtünk a tányérunkra, az amerikai katonák megkérdezték, hogy mi ez az egzotikus étel, nagyjából — a sajtot kivéve — a fenti receptet mondtam el. Azután reggelente versenyeznünk kellett velük a bundás kenyerekért!
Vigyázni kell, hogy ne égjen meg, én úgy is szeretem, ha kicsit megkapta, de úgy nem olyan elegáns.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2013-02-15 12:42

Kedves Veronika!
Ha ajánlhatom, minél előbbi kipróbálásra, akkor szeretném így ajánlani. Mennyei ízélmény! Én is kinéztem több, nagyon étvágygerjesztő receptet is az oldaláról, és ha elkészítem beszámolok! :)
Kellemes hétvégét kívánok!
Miss Sweetly

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-15 14:11

Kedves Miss Sweetly!
Egeszen biztosan ugy fogok tenni, es koszonom, az en receptjeim utani erdeklodest is.
En is szep hetveget kivanok!
Veronika

999
zsemle 4 db
tojás 2 db
sajt 6 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 dl
fejessaláta 1 db
tejföl 3 dl
víz 2 dl
ecet 2 ek
cukor 3 ek
1 kk