Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyafasírt

Sajtos burgonyafasírt
Sajtos burgonyafasírt
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mártogatóst is készíthetünk hozzá:) Tejföl, majonéz, kapor, petrezselyem, fokhagyma, ételízesítő:)

hozzávalók / 8 adag

  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat pucoljuk meg, és enyhén sós vízben főzzük őket puhára.
  2. Ha elkészültek, várjunk egy kicsit, amíg kihűlnek, majd egy krumplinyomóval törjük őket minél apróbbra, mintha krumplipürét készítenénk. (Én robotgéppel csináltam.)
  3. Ha ezzel megvagyunk, üssük bele a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, vágjunk bele petrezselymet, szórjuk bele a sajtot, borsozzuk, és ha kell, sózzuk meg, majd a lisztet lassan adagolva gyúrjuk jól formálható masszává.
  4. Ezután már nincs más dolgunk, csak egy kis zsemlemorzsában megforgatni, és bő olajban kisütni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 476
elküldve: 6
receptkönyvben: 188
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplikrokett, sajtos krokett, krumplifasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!