Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyagolyó

Sajtos burgonyagolyó
Sajtos burgonyagolyó
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom csemege, akár egy mártogatóssal, főzelék feltétjeként vagy köretként is fogyaszthatjuk. Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt burgonyához adjuk a tojásokat, tejet, sót, és elkeverjük benne, majd mehet bele a liszt, reszelt sajt, bors, és kézzel összedolgozzuk.
  3. A masszából kb. diónyi golyókat formálunk, meghempergetjük a morzsában, végül közepesen meleg, bő olajban, forgatva kisütjük a golyókat, a felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk róla.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpligolyó, burgonyaköret, sajtos burgonyás golyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

694
burgonya 50 dkg
tej 2 ek
tojás 2 db
füstölt sajt 18 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg