Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyás kelt pogácsa

Sajtos burgonyás kelt pogácsa
Sajtos burgonyás kelt pogácsa
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamó a gyerekekkel együtt készítette el először ezt a mennyei pogácsát. A két ügyes kis kukta igazából prímán boldogult, Mamó irányításával szinte egyedül sütötték meg a pogit!!! A történet otthon folytatódott, pár nap múlva újra meg kellett sütni, hiszen annyira finom volt! A gyerekek egyáltalán nem  akartak ebédelni, ahogy a finom sült pogácsa illata terjengett, csakis ezt akartak enni! Végül engedtem a nyomásnak, és a bableves mellé felkerült ez is az asztalra. Mennyei páros volt együtt, így el is határoztuk, hogy a legközelebbi bableves elengedhetetlen párja lesz otthonunkban ez a finom pogácsa!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Az eredeti recept szerint túróval készül burgonya helyett.

A tetejét bármilyen maggal megszórhatjuk, de nagyon finom reszelt sajttal is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt felmelegítjük kézmelegnél kissé melegebbre, a mézet belecsurgatjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Ezután meleg helyen hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, az áttört főtt burgonyát, végül belekeverjük a reszelt sajtot is.
  3. A tojássárgája és a tejfölben felfutott élesztő hozzáadásával laza tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán vastagra nyújtunk. (Kb. 2 cm vastagságúra.)
  4. A tésztát egy éles késsel berácsozzuk, megkenjük a fevert tojásfehérjével, és megszórjuk a magokkal.
  5. Lisztbe mártott pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpaírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben készre sütjük! (gázsütő 6-os fokozat)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 158
elküldve: 14
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lenmagos krumplis pogácsa, tejfölös pogi, magos sajtos pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katamolly
katamolly Mon, 2012-12-03 21:04

Szia! Nagyon tetszik ez a pogi recept, szeretném nemsokára kipróbálni. Egy kérdésem lenne: nem kell a tésztát keleszteni, mielőtt kinyújtanánk és kiszaggatnánk? Szép estét!

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-12-09 13:10

Kedves Katamolly!
Örülök, hogy tetszik a recept, próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni, mert nagyon finom! A tésztát nem kell tovább keleszteni, jó vastagra kell nyújtani és ha van fogantyús szaggatód, akkor nagyon szép magasra sikerül vele, nálam ez nagyon bevált. Legutóbb tettem hozzá búzasikért/azaz fehérjét-bioboltból/, nagyon jó ruganyos lett a tészta és a tápértékét is növeli!
Jó pogácsasütést!
Üdv, Dia

katamolly
katamolly Fri, 2012-12-14 21:31

Kipróbáltam a pogit, igaz, én kelesztettem és nagyon finom puha lett! Biztosan többször is elkészítem majd!

diavega
DiaNatura / diavega Sat, 2012-12-15 09:57

Szia itt is!:)
Nagyon-nagyon örülök, hogy ezt a receptet is kipróbáltad, annak még inkább, hogy ízlett és jól sikerült!
Köszönöm hogy megírtad!
Továbi jó sütést-főzést!
Üdvözelettel,
Dia

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-12-13 10:31

Kedves György!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Ha szereted a burgonyás pogácsát ajánlom figyelmedbe a Tarajos burgonyás pogácsámat tepertővel, amely elkészítésében hasonló és nem kevésbé ízletes, sőt!
Köszönöm szépen a visszajelzést!
Üdv,
Dia

657
finomliszt 500 g
trappista sajt 250 g
vaj 250 g
burgonya 250 g
élesztő 50 g
tejföl 175 g
tojássárgája 1 db
méz 1 teáskanál
himalája só 2 tk
lenmag 1 ek
lenmag 1 ek
tojásfehérje 1 db