Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyás tallérok

Sajtos burgonyás tallérok
Sajtos burgonyás tallérok
21 perc / előkészület: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom recept a maradék főtt burgonya vagy burgonyapüré felhasználásához. Tálaljuk a forró tallérokat fűszeres joghurttal leöntve.

hozzávalók / 2 adag

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyapürét eldolgozzuk a tojással, majd hozzáadjuk lisztet, az apróra vágott hagymát és a sajtot. Jól eldolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A masszát 8 egyforma részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagságú tallérokká lapítjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A tallérokat a forró olajban oldalanként kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 561
elküldve: 2
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplitallér, burgonyakorong

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2016-07-27 19:37

Imádom a receptjeidet! Annyi kérdésem lenne csak, hogy a krumplipürét vajjal és tejjel, vagy tejföllel csinálod? Mert nem tudom, mindegy-e. :)

glaser
Glaser / glaser Wed, 2016-07-27 19:47

Én vajjal és tejföllel szoktam késziteni a burgonyapürét, de szerintem mindegy, hogy keszited, esetleg valamivel több liszt kell a tallérokhoz

608
burgonyapüré 300 g
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
újhagyma 1 közepes db
cheddar sajt 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek