Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos croissant

Sajtos croissant
Sajtos croissant
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában csak a tetejére szórunk sajtot, de néha rakunk bele nagyon apróra vágott, pirított bacont is, isteni ízt ad neki. Ebből az adagból 64 db croissant lesz.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapostányérnyi lapot nyújtunk belőlük.
  3. 20-25 dkg margarint 1 ek sóval habosra keverünk, majd 4 felé osztjuk (képzeletben).
  4. 4 lapot megkenünk margarinnal, a másik négyet pedig rájuk borítjuk.
  5. Minden kört 16 cikkre osztunk, így lesz 4x16 cikk. A cikk szélesebb részénél kezdve szorosan feltekerjük, megkenjük tojással, sajtot szórunk rá.
  6. 40-60 percig pihentetjük.
  7. NEM előmelegített sütőben 15-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 901
elküldve: 9
receptkönyvben: 220
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 2

szakács

vFruzsina

Mióta szakács: 2014.12.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: burek, perec, hamburger-buci, édes leveles, pita, zsemle, kifli, bagel, buci, briós

egyéb elnevezések

sajtos péksütemény, sajtos kifli, croissant

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588
finomliszt 70 dkg
cukor 2 ek
tojás 2 db
kefir 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
margarin 25 dkg
1 ek
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
tojás 1 db
sajt 7 dkg