Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csavarás

Sajtos csavarás
Sajtos csavarás
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán a legpuhább kínálós finomság, amit valaha ettem. Pikk-pakk elkészül, a csavargatás sem nagy ördöngösség. Kezdőknek bátran ajánlom! Vigyázat! Nagyon hamar elfogy, pedig a fenti mennyiségből nekem három tepsi sikerült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Felturbózhatjuk úgy, ha a tejföl mellé pár kanál sonkás sajtkrémet adunk és a tetejét pedig füstölt sajttal szórjuk meg.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk.
  2. Egy órán át meleg helyen kelesztjük.
  3. Kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.
  4. A rudakat megcsavargatjuk, tepsire sorakoztatjuk.
  5. A tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal hintjük.
  6. Forró sütőben (200 fok) aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 841
elküldve: 13
receptkönyvben: 561
elkészítve: 27/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcsi

Mióta szakács: 2009.04.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtos ropi, sajtos ropogós, sajtos rudacska, csavart sajtos rúd, csavart sajtos rudacska

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jutkoci
jutkoci Sat, 2013-03-30 16:21

Meg 3 naposan is nagyon puha, valamint nagyon finom, csak ajanlani tudom mindenkinek! :D

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sun, 2012-05-06 19:24

Megint itt vagyok.Nem sokat nőtt a tésztám térfogat és nagyon puha lett. Újfent elkövettem egy hibát, ezt a tésztát nem szabadott volna ilyen vékonyra kinyújtani, mert nehéz volt csavarni. DE ennek ellenére egy darab sincs belőle pedig a sok plusz liszttől sok lett a db szám.
Anyák napi köszöntésre jöttek a lányomék és úgy ették mint a sáskák.El is fogyott az utolsó szemig.
Ha lesz egy kis időd, légyszi írd meg, hogy a 10 dkg sajt és a tojás az tésztába kell, vagy a tészta tetejére.Kicsit értetlen vagyok, tudom.Különben nagyon fincsi volt és még egyszer köszönöm! Zsuzsa

maya52
maya52 Mon, 2014-01-27 00:15

Kedves Zsuzsa bocs h bele pofázok, de ott van a leírásba!!! 1 tojás a tésztába 1 tojás a tetejére.

julia.presley
Julcsi / julia.presley Wed, 2012-12-12 14:29

Szia Zsuzsa!
Sajnálom, hogy félreolvastad a receptet!:) De azért örülök, hogy menthető volt.

A 10dkg sajt és az egy tojás a tészta hozzávalóit erősíti.
A tetejére pedig újabb tojás a kenéshez és annyi reszelt sajt, amennyit jónak látunk. Ízlés kérdése!

Remélem elkészíted még,

Üdv: Julcsi

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sun, 2012-05-06 14:22

Kedves Julcsi!
Azt nem írtad a receptben, hogy aki nem tud olvasni ne süssön.Lemásolta a receptet, 1 doboz tejföllel és el is készítettem, volna de a tészta állaga olyan lett mint a rétestészta. Aztán raktam-raktam hozzá a lisztet meg még hozzászórtam a maradék instant élesztő másik felét is.Ja, még sót is tettem. Most
kel. Mi lesz belőle azt csak a mindentudó látja. Ha majd kisült, megírom mit rittyentettem.
Köszönöm a receptet, mert az jó volt, csak nekem ment el az eszem egy kicsit.Üdv:Zsuzsa

julia.presley
Julcsi / julia.presley Wed, 2011-09-07 23:00

Szia!

Természetesen működik friss élesztővel is, ebben az esetben egy fél kockát használj fel és persze futtasd fel mindenképpen. Én azért szeretem a szárította,t mert nem macerás:)

kisBaba
kisBaba Wed, 2011-09-07 22:12

Szia! A kérdésem, friss élesztővel működik-e a recept? Ha igen, mennyi kell bele?

julia.presley
Julcsi / julia.presley Sat, 2011-06-18 16:54

Szia abbs!

Nem, nem. A sütési idő harminc perc.
Én egyszerre tettem be a három tepsit, külön rácsokra és légkeverésesen ment.
Finom lesz, ígérem! Jó sütögetést,

Julcsi

abbs
lique / abbs Sat, 2011-06-18 15:19

ugye jól értelmezem, hogy úgy jön ki a harminc perces sütési idő, hogy három tepsinyi csavarás lesz és mindegyik tíz-tíz percig sül? ja és légkeverésesen vagy anélkül kell sütni?
egyébként köszönöm a receptet, a hétvégén tervezem megcsinálni, igazán finomnak ígérkezik. :)

Disi
Disi Tue, 2011-04-05 14:32

Kedves Julcsi!
Köszönöm a receptet, a hétvégén gulyáslevest főztünk bográcsban a barátokkal, gondoltam sütök egy kis rágcsálnivalót, mert míg a leves fő, úgyis megéhezik mindenki már az illatoktól... Óriási sikere volt, nem győzték dícsérni. Elkészíteni sem volt bonyolult, vettem hozzá sonkás sajtkrémet is, ahogy ajánlottad, csak elfelejtettem belerakni. Kismama vagyok, szelektív az agyam, a vásárlásnál még eszembe jutott... Azért a gulyáslevesük sem volt rossz...
Köszönöm!

julia.presley
Julcsi / julia.presley Wed, 2010-06-23 15:45

Wow! Örülök, hogy leírtad. Extra jól hangzik.

Szeretem az ilyen megbolondított verziókat, tuti kipróbálom.
Ez a recept is azért jó szerintem, mert kiindulási pont lehet és a többit rábízza a fantáziádra meg a kreativitásodra. Érdemes kísérletezni :)

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-06-23 14:50

Képzeld Julcsi, kipróbáltam egy új ízvilágot, egy másik sajtos rúd adta az ötletet.
Recepteden nem változtattam semmit mert remek, de megbolondítottam a következőkkel:
ízlés szerint 1 tk pirospaprika, még egy kis bors, két gerezd fokhagyma reszelve (vagy fokhagymasó). Bár kolbászos chips-ről még nem hallottam, de olyasmi íze van.
A matematika nyelvén: só + bors + paprika + fokhagyma + a többi = kolbász :)
Érdemes megkóstolni!

julia.presley
Julcsi / julia.presley Mon, 2009-10-12 12:41

Kedves Zúza!

Nagyon örülök neki, hogy ízlett :) Csak vigyázni kell, mert az ember hajlamos túlenni magát belőle, aztán csak nézi, hogy miért is jönnek fel a kilók?!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-10-12 11:38

Kedves Julcsi!
Nagyon sok sajtos apróságot ettem már, ezt a receptet viszont nehéz lesz bárkinek is felülmúlni.
Kívül a sajt ropogós, pelül pedig puha...
Teljesen be vagyok tőle csavarodva :o)

713
finomliszt 20 dkg
margarin 15 dkg
sajt 10 dkg
tejföl 1 dl
tojás 1 db
instant élesztő 0.5 tasak
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg