Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirke

Sajtos csirke
Sajtos csirke
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
  2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.
  3. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül. 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 216 717
elküldve: 27
receptkönyvben: 4 105
elkészítve: 81/125
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

Hozzászólások (65)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varikriszti
varikriszti Wed, 2013-11-13 21:11

Szia Petra! Elkészítettem egyből dupla adagot csináltam .Ízlett az egész családnak.Legközelebb bepácolom fokhagymás tejbe.Köszi ezt a finom receptet.Üdv.:Kriszta

Aksi888
Aksi888 Sat, 2013-01-19 17:22

Kedves Petra! Nagyon hálás vagyok amiért beraktad ezt a receptet, amit én is másképp ismertem. Ugyanis az történt, hogy két doboz vajkrém lett itthon, fokhagymás zöldfűszeres Milli, mert a héten úgy tűnik senki nem vitt szendvicset. A szavatossága viszont két napja lejárt, így gyors fel kellett használni. Beírtam a nosalty keresőbe, hogy vajkrém és a te receptedet is hozta ki, legnagyobb örömünkre. A kislányom csak ennyit mondott: Anya ugye máskor is csinálsz ilyet. - Ez tőle legnagyobb elismerés. Nekem a hússzeleteléssel, sajtreszeléssel és panírozással együtt is belefért a fél órába. Igaz én a sajtot csak simán alá és felészórtam, hogy haladjak. Szerintem a sütés 40 perc vagy egy óra inkább a hús mennyiségétől függ. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, amit előtte végigolvastam.

Sey
Sey Sun, 2012-01-22 18:21

Nagyon jó kis recept! Megsütöttem és tényleg szuper. Melegen és hidegen is kitűnő. Köszi

Gabykababa
Gabykababa Wed, 2011-11-23 17:00

Szia Petra.Nem először csinálom meg ezt a receptet.Nagyon szeretjük.Sajnos natúr vajkrémet nem kaptam.Melyikre szavaznál?Vaj,vagy magyaros vajkrém?

petra
Petra / petra Thu, 2011-11-24 15:24

Szia,
Inkább a magyaros vajkrémmel készítsd, vajjal túl zsíros lenne.
Jó főzést!
Petra

adam.kasza
adam.kasza Mon, 2011-10-24 21:34

Szia!

Én sajtkrémmel csináltam meg vajkrém helyett, és a tetejére egy kis fokhagymás tejfölt tettem. Igencsak finom lett. Köszi a receptet, biztosan be fog épülni a sztandard repertoáromba.

Jakabné_Adrienn
Jakabné_Adrienn Sun, 2011-08-14 11:52

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Én karajból csináltam, de így is elfogyott percek alatt! :)

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Wed, 2011-08-10 17:58

Én már rengetegszer megcsináltam... Egyszerűen nem bírok betelni vele... IMÁDOM!!!
Ezúttal vendégeknek készül... Péntekre...
Segítsetek!!! Nincs valami jó ötletetek a köretet illetően??? A sima rizst már unom... :(((
Mi passzol hozzá?????

TimusTimus
TimusTimus Thu, 2011-08-04 21:55

Tényleg nagyon finom, gouda, karaván, és trappista sajtot használtam, na meg csirkecombfilét!
Ja és hidegen nekem finomabb és nagyon jól szeletelhető! 10-es skálán 20 ast adnék!

Manó93
Manó93 Mon, 2011-08-01 22:21

Ma megcsináltam ebédre ezt a receptet, nagyon finom lett! Nem vagyok egy gyakorlott szakács (még:D), ezért is választottam ezt, mert egyszerűnek tűnt. Nagyon ízlett mindenkinek! Már régebben is láttam ezt a tejes-fokhagymás pácot és itt is a kommentek között, úgyhogy kipróbáltam és nagyon omlós lett a húsi!
1 kg húsból csináltam ( a mi családunknak kell ennyi, pedig mi is 4-en vagyunk:D), viszont úgy vettem észre, nekem kevesebb sajt is elég volt és a vajkrémből is két dobozzal vettem (200 g-os), de 1 is elég lett volna. Nem egy kalóriaszegény étel, az biztos. Viszont ha tényleg annyi sajtot és vajkrémet használok, amennyit ír a recept, akkor az ára sem épp költségkímélő! Úgyhogy én kevesebb sajttal és krémmel fogom ezentúl csinálni, de hogy csinálok még ilyet, az biztos! :) (Nem kritikaként írtam, csak az észrevételeimet osztom meg.:))

aduhil
aduhil / aduhil Thu, 2011-07-28 20:12

Most lettem kész vele. Életem legelső bonyolultabb húsos recije és isteni lett! Öcsém csak annyit mondott: Te hallod ez kurvajó! Igaz hogy az egész délutánom ráment, de vacsira el is készült. Viszont tutira meg fogom még csinálni mert tényleg finom nagyon!
Köszönöm!!!!

sütimorzsa
sütimorzsa Sun, 2011-07-03 22:42

Én is úgy csinálom, ahogy Gyöngyinő , mert úgy könnyebb. A fiam csak a csirkemellet eszi ,ezért vadászok a jó receptekre.De azt megállapítottam, hogy ez a legjobb csirkemellrecept az oldalon! Gratula!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 15:22

Én ujitottam.Így is pont olyan fínom.
A kivajazott tepsibe szóróm a fele reszelt sajtot, rá rakom sorba a lisztbe,tojásba mártott csirkét,majd a tetejére öntöm a másik fele sajtot.tetejére egy LIDL-pohár tejszint öntök.Foliával letakarom 40 perc,utána 15 perc fólia nélkül és gyönyörű. Nagyon fínom. Probáljátok így is ki.

tiszi
tiszi Sat, 2010-12-11 21:51

Vendégeknek csináltam meg a sajtos csirkét, nagyon finom lett. Krumplisan csináltam, csak sajnos a krumpli nem sült meg 1 óra alatt. Azért megettük félig sülten is:-)))))

marikaradnai
marikaradnai Wed, 2010-12-01 19:47

szia Petra
Nemrèg lèptem be a nosalty tagok közè ès màr jópàr receptet kipróbàltam, több -kevesebb sikerrel,:-)
Naponta nèzem a nosalty oldalt, ( egyfajta drog lett nekem !!!!) àlltalàban a hètvègi menüket innen àllitom öszze , nagyon sokat tanultam,fejlödtem a fözèsben amièrt EZER KöSZöNET minden szakàcsnak a receptekèrt ès az alattuk megjelenö tippekèrt !!!!!!!
Ez a sajtos csirke ISTENI FINOM lett , a felèt krumplisan a màsikfelèt a recept szerint kèszitettem el ,
a karàcsonyi ès a vendègvàró menühöz lett jegyezve !!!
Egy kèrdèsem lenne, mivel 32 ève külföldön èlek nem tudom mi a külömbsèg a vaj ès vajkrèm között ,
èn vajjal kèszitettem mert itt (belgiumban) nem ismerjük a vajkrèmet

BettyD
BettyD Sun, 2010-10-24 15:49

Ma ebédre ezt a receptet készítettem, krumplisan, tejszínesen, de a krumpli rétegre, a hús alá, tettem egy réteg almát is. (vékony szeletekben). Nagyon pikáns lett!

petra
Petra / petra Mon, 2010-09-20 14:48

Kedves Kiscsillag4!
Először is elnézésedet kérem a megkésett válaszért...
Bár karajból még sosem készítettük, de szerintem azzal is működik a recept. Remélem azért a vendégeitek nem maradtak éhesen:-)

kiscsillag4
kiscsillag4 Sat, 2010-09-18 13:31

Szia Petra!
Estére jönnek vendégeim és ezt a receptet választottam ki, hogy elkészítem. A baj csak ott van, hogy a fagyasztóból véletlen sertés karajt vettem ki és azt olvasztottam ki. :( Van esetleg ötleted, hogy azzal is eltudnám készíteni? Végszükség esetén van másik receptem (amihez a karaj jó) csak ez volt megcélozva.

Előre is köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 09:48

Nagyon jó recept, nem lehet megunni!

Azzal szoktam bolondítani, hogy több rétegben teszem a sajtot és a húst felváltva, tehát nem csak a tetejére teszek sajtot, hanem a csirkerétegek közé is! Illetve még zöldséget szoktam (paradicsom, paprika, hagyma) felaprózni és elszórni a rétegek között! Először kb 40 percet alufóliával letakarva sütöm, majd a végén leveszem és anélkül kb 20 percig! Bár nekem nem túl jó a sütőm, lehet, légkeveréses üzemmódban mindegy!

Jó kajálásokat!

jeannecora
jeannecora Wed, 2010-08-04 22:22

Ha előző nap fokhagymás tejbe áztatjátok a csirkemelleket, olyan omlós lesz, hogy a család állandóan ezt fogja kunyerálni tőletek.A fele vajat lehet egy-két deci tejföllel helyettesíteni. isteni finom, próbáljátok ki.

jeannecora
jeannecora Wed, 2010-08-04 22:22

Ha előző nap fokhagymás tejbe áztatjátok a csirkemelleket, olyan omlós lesz, hogy a család állandóan ezt fogja kunyerálni tőletek.A fele vajat lehet egy-két deci tejföllel helyettesíteni. isteni finom, próbáljátok ki.

szoke77
szoke77 Wed, 2010-05-26 22:16

Kedvet kaptam hozzá!Holnap ezt ebédeljük!Köszike a receptet!:)

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Mon, 2010-05-24 09:15

Kedves Petra!

Köszönet a receptért. Egyszerűen mennyei. :) A párom is imádja. Biztos, hogy máskor is elkészítem. Ma viszek belőle a szüleimnek is, szerintem náluk is felkerül a "hétvégi-mit-főzzek" listára. :)
Mindenkinek ajánlom!!! Készítsétek el! Isteni finom!
Üdv,
Viki

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Fri, 2010-03-05 20:17

Én a csirkecombokat delikáttal bedörzsölöm kicsit állni hagyom. Szorosan teszem bele a tepsibe. Tejföllell leöntöm, hogy ellepje, betakarom alufóliával. Villával ellenörzöm, hogy puha-e? Ha igen eltávolitom a fóliát, trapista sajtot reszelek rá, kicsit visszateszem, hogy rápiruljon. Nagyon kiadós. a fött tésztát fokhagymagranulátom és pici ételizesitö összekeverésével tálalom.

szabzsan
szabzsan Fri, 2010-02-26 15:54

Csirkemellet előtte való nap beáztatni fokhagymás tejbe:) Isteni lesz tőle!

Csycsy
Csycsy Fri, 2010-02-19 19:01

Köszönöm a receptet , ma készítettem el és nagyon finom lett valóban, de már a receptet is a barátnőm ajánlotta! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-31 16:04

Ma kipróbáltam és isteni!!! Nagyon finom lett :) 45 perc után már megbarnult a teteje, úgyhogy kisebb lángon sütöttem tovább.

mohamoso
mohamoso Sun, 2010-01-24 19:12

Ezt nem lehet elrontani. Én dupla natúr vajkrémet tettem hozzá, így finom krémes állaga lett(2 db csirkemell) Másnap melegítve is nagyon jó(tejfölös uborkasalátával)!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-18 23:42

tipusú..akart lenni:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-18 23:41

Szia!
Ez a tipusó csirke nálunk is nagyon bejön a baconos verzióval szoktam csinálni rétegesen husi sajtba kis tejszin bacon..legutoljára egy tortaformába sütöttem meg és igy elég jópofa let ..husi torta:-))

Myrna53
Myrna53 Sat, 2009-11-21 23:52

Én régóta készítem, de kicsit másként, ha van kedvetek próbáljátok ki...
A jénai, vagy tepsi alját bacon szalonnával borítom. A kiklopfolt, 1 órát tejben áztatott csirkemellett enyhén sózom, lisztben, tojásban megforgatom, és rárakom a bacon szalonnára. Reszelt sajtot szórok rá, melybe füstölt sajt is került. Aztán megint csirkemell, majd sajt, amíg tartanak a hozzá valók.
Az utolsó sor csirkehusira megint terítek egy sor bacon szalonnát, a maradék sajtreszeléket 1 pohár tejfölben elkeverem, és rákenem a bacon tetejére, majd betolom a hideg sütőbe. Kb. 1 óra alatt gyönyörű aranybarnára sül.
Különféle salátákat szoktam hozzá készíteni.

laraed
Edit / laraed Sun, 2009-10-04 11:27

Tényleg nagyon fincsi ez a csirke. Én a só és bors mellé fokhagymát is szoktam rá reszelni és így hagyom állni a húst egy órán át .Gratula a recepthez !

830
csirkemell filé 550 g
sajt 350 g
vajkrém 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg