Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a baconös ételek mindig nyernek, ezért gondoltam csirkemellel, sajttal párosítom. Az ananász fantasztikusan feldobta, az amúgy száraz húst. A tepsiben megmaradt szaftot a fiúk összekeverték a köretként készített krumplipürével, úgy ették. 10 perc alatt fogyott el.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. 
  2. A szeletek egyik oldalát óvatosan 2-3 helyen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A másik oldalát szintén sózzuk, borsozzuk, de azt már nem vagdossuk be, nehogy szétessen. Én jó sok fűszert szoktam rátenni. 
  3. Kb. 6-7 gerezd fokhagymát összetörünk, majd a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük vele. 
  4. A lapka sajtot elharamadoljuk, felezzük, ahogyan a szeletre ráfér. Akár lehet duplán is, nagyon jó íze lesz tőle. (Az elkészítésnél cheddart használtam, de javaslom a füstölt sajtokat is mellé!)
  5. A sajtra ráhelyezzük az ananász szeleteket, ízlés szerint. 
  6. Baconnel körbetekerjük a csirkét, ügyelve arra, hogy a baconszeletek szélei mindig a szelet alján legyenek (mivel így szépen összesül, nem kell tűzdelni).
  7. A szeleteket jénai tálba helyezem, kis olajat, 1,5 dl vizet öntünk alá, fóliával lefedjük. 
  8. A sütőt akkor kapcsoljuk be, mikor a tálat belerakjuk. (Én 180 fokon sütöttem, csak alsósütéssel, majdnem egy óráig, tökéletesre sült.) Körülbelül félidőnél levesszük a fóliát. Ha alsó-felső sütéssel készítjük, figyeljünk oda, kevesebb idő alatt elkészül!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 127
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettika

Mióta szakács: 2012.04.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell baconnal, ananászos csirke, cheddar sajtos csirkemell, tepsis göngyölt csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirza
mirza Sat, 2012-07-28 05:57

Nagyon ínycsiklandozó! Hamarosan sorra kerül... ;)
(A leírásod is nagyon gondos kedves Bettika!)

"Tegyél bele még, mi baj lehet?" -- HAHAHAHAHA :)))

Szép napot Neked!
Mirza :)

1425
csirkemell filé 60 dkg
bacon 30 dkg
ananászkonzerv 35 dkg
lapkasajt 10 db
fokhagyma 7 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 dl