Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal

Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal
Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ebédet készítettem a kisfiam születésnapjára. Azt hittem, hogy majd túlbonyolítom, de igazán ezt hosszabb leírni, mint összekészíteni, mert aztán már csak sül, és kész is minden. Ez semmi sem volt. Viszont készítettem neki egy amerikai foci tortát, amit két napig csináltam. Tegnap éjjel lett kész, de már fáradt voltam lefotózni, ezért csak betoltam a hűtőbe a legfelső polcra, és nem is törődtem vele. Ma elővettem, és majdnem sírva fakadtam. A gondosan megfestett, mintázott fondant összefolyt, félig elolvadt. Na, hogy lehet így meglepetést okozni? Azért elfogyott. Viszont ez az ebéd nagyon finom lett. Még a kisfiamnak is ízlett, pedig neki igen nehéz megfelelni. Tehát mindennek volt értelme.

hozzávalók / 6 adag

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, kikenjük olajjal, beborítjuk a szeletelt baconnel.
  2. A csirkemellet felvágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk, Lisztbe, felvert tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, és rétegesen az őzgerincformába helyezzük, míg el nem fogy. Ráöntünk 2 dl tejszínt, majd a bacon kilógó végeit összefektetjük a hússzeletek tetején. 
  3. Alufóliával letakarva fél óráig sütőben sütjük, majd a fóliát levéve nagyjából negyed óra alatt pirosra sütjük a tetejét. Az őzgerincből tálra borítjuk, ott szeleteljük.
  4. 4 csésze vizet felteszünk forrni a leveskockákkal. Ha forr, beletesszük a vajat,  állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és 20 perc alatt kis tűzön puhára főzzük. Kihűtjük.
  5. A 2 tojást ketté választjuk, fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a fűszerekkel és a tejszínnel a kihűlt puliszkához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is. Kivajazott, kukoricadarával szórt kuglóf formába töltjük.
  6. A csirke mellé toljuk, és egyforma idő alatt megsütjük őket. (Mikor a csirkéről levesszük a fóliát, a felfújt tetejére rászórunk 5 dkg reszelt sajtot.)
  7. A két almát megpucoljuk, magházukat kivágjuk, felszeleteljük, 1 kanál vajon megpároljuk. Közben hozzátöltjük a narancs és a citrom frissen facsart kicsavart levét, a citromhéjat, a mézet és a fűszereket, 2-3 perc alatt kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 931
elküldve: 16
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemell puliszkafelfújttal, csirke sajtos bundában, almaszószos csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-20 15:36

Kedves Piroska!
Köszönöm szépen. Jó étvágyat hozzá! Meglátod, gyorsan elkészíthető étel.Üdv: Évi néni

1530
csirkemell filé 75 dkg
bacon 20 dkg
habtejszín 2 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
ementáli sajt 30 dkg
tojás 2 db
finomliszt 2 púpozott ek
kukoricadara 1 bögre
vaj 3 dkg
víz 1 l
leveskocka 2 db
tojás 2 db
habtejszín 1 dl
ementáli sajt 5 dkg
kurkuma 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
sáfrány 1 teáskanál
kakukkfű 2 csipet
bors 2 csipet
kukoricadara 3 evőkanál
vaj 2 dkg
vaj 2 dkg
alma 35 közepes db
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
méz 1 ek
rózsabors 1 teáskanál
fahéj 1 kk
kínai ötfűszer-keverék 0.5 kávéskanál