Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirkemell sültburgonya ágyon

Sajtos csirkemell sültburgonya ágyon
Sajtos csirkemell sültburgonya ágyon
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában azzal telt az időm, hogy az oldalon jelen lévő szakácstársaim receptjeit próbálgattam, szemezgettem belőlük és mondhatom nagyon sok finomságot tálalhattam a családom tagjai számára, tetszett is nekik ez a fajta kényeztetés! A végén már szinte hiányzott nekem a saját alkotás öröme, így az efféle hajlamom kiélésére ezt a csirkemelles receptet választottam. Frissen készített, ress, ropogós káposztasalátával kínáltam !

hozzávalók / 5 adag

Az elkészítéshez

A forma kikenéséhez

A burgonya sütéséhez

ajánlat

Itt az ideje a friss zöldségeknek, melyek variálásából sokféle frissen készített, ropogós saláta készíthető el, mely nagyon jól illik ehhez a recepthez. Jó munkát a konyhában !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk.
  3. Egy tepsit kivajazunk.
  4. A burgonyát bő olajban kisütjük, a tepsi aljára rendezzük, sóval, vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
  5. Kevés olajon, fehéredésig elősütjük a csirkemellszeleteket. A burgonya tetejére igazgatjuk.
  6. A szalonnacsíkokat 3-4 cm-es darabokban a húsok tetején elosztjuk.
  7. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáöntjük a tejszínt, a lereszelt 25 dkg sajt 1/3 részét, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és ezzel a masszával meglocsoljuk a húsok tetejét. Ráhintjük a maradék reszelt sajtot.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk, aranysárgára sütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 528
elküldve: 8
receptkönyvben: 302
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos csirkemellfilé, burgonyán sütött sajtos csirkemell, tejszínes-sajtos csirkemell

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hóhajnal
hóhajnal Thu, 2013-12-05 23:02

Kedves Anci! Szeretném megkérdezni a burgonyát kb milyen vastagságura kell szeletelni?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-12-06 19:56

Kedves hóhajnal !
A krumplit olyan vékonyra kell szeletelni, ahogy a sült krumplinak szoktuk, mivel, hogy megsülve kerül a tepsiben a húsok alá. Arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki.
Szép Mikulás estét kívánok ! Anci

hóhajnal
hóhajnal Fri, 2013-12-06 21:57

Nagyon köszönöm a választ,hétvégén megcsináloma a családomnak,és jövök majd a beszámolóval :)

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2013-11-27 04:00

Draga Ancika, ez nagyon finomnak tunik, ezert ezt fogom elkesziteni a vendegeimnek pentek estere. Koszonom ezt a finomsagot! Az elosutesnel kb. hany percig sussek egy oldalt, hogy ne szaradjon ki?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2013-11-27 15:53

Kedves Boribon !
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept és örülök, ha ki is próbálod !
Kíváncsi leszek a véleményedre, mert az én családom nagyon szereti.
Az elősütésnél azért írom, hogy fehéredésig, hogy ne száradjon ki.
Ami azt jelenti, hogy 1-2 perc, 1-1 oldala. Sok sikert kívánok az elkészítéséhez! Üdv: Anci

gretus1
gretus1 Wed, 2012-05-30 18:58

Nagyon finom lett, sőt csirkemell nélkül is tökéletes lehet,annyira kiadós laktatos, viszont akkor több császárszalonnát tegyetek bele.

1083
csirkemell filé 1 db
császárszalonna 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
tojás 2 db
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1.2 kg
petrezselyem 1 ek
vaj 2 dkg
napraforgó olaj 3 dl