Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirkemell a sütőből

Sajtos csirkemell a sütőből
Sajtos csirkemell a sütőből
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik volt kolléganőm, Juci :o) készítette ezt a husit, csak ő füstölt sajttal. Úgy is nagyon ízletes, ám eddig a legkellemesebb ízvilágot a hosszú ideig érlelt cheddar sajttal sikerült produkálni. Így is finom, úgy is finom, de hát.... nekünk így a tuti :o)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mi basmati barnarizzsel fogyasztjuk, amire a tányérunkon még a hús visszamaradt levéből is rámerünk, ám társíthatunk mellé krumplipürét, zöldségköretet is.
Szárazabb köretet azért nem ajánlok, mert nem lehetne kiélvezni a finom sajtos, tejfölös, vajas kanalazott ízeket.

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy sütőedényt kivajazunk vékonyan. Olyan méretűt válasszunk, amit maradéktalanul fel tudunk tölteni ezzel a húsmennyiséggel. (Én ehhez - más alkalmasabb híján - a nagyobbik serpenyőm használom, aminek leveszem a nyelét.)
  3. Mindegyik hússzeletbe beletekerünk egy csík sajtot, ami elég vastag legyen ahhoz, hogy zamata átjárhassa ölelőjét. A sajt érjen teljesen végig a húsban. Az nem probléma, ha nem lehet belegöngyölni úgy, hogy ne tudjon kifolyni. Az is elég, ha csak félbehajtjuk, s úgy helyezzük nyitott felével felfelé az edénybe.
  4. Miután ezzel végeztünk, ráöntjük a tejfölt, amibe egy kis sót kevertünk előtte, majd az egészet reszelt sajttal fedjük be. Legvégül pedig néhány vajdarabkát szórunk a tetejére.
  5. Alufóliával lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd az alutóliát eltávolítva további 20-30 percig. (Míg a sajt megpirul, valamint a levét kissé összesűríti.)

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 277
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirkemell, csirkemell cheddar sajttal töltve, cheddar sajtos csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

924
csirkemell filé 4 db
cheddar sajt 20 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint