Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirkemell tejföltakaró alatt

Sajtos csirkemell tejföltakaró alatt
Sajtos csirkemell tejföltakaró alatt
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még az egyszerűnél is egyszerűbb elkészíteni, és mégis fantasztikusan finom. Tökéletes étel olyan alkalmakra, amikor nem akarunk órákat a konyhában tölteni, de mégis ínycsiklandó finomságot szeretnénk az asztalra varázsolni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet zsír helyett margarinnal is készíteni. Lehet a tepsi aljára baconszeleteket fektetni, esetleg arra még hagymaszeleteket, persze, hogy nem rontja el! De ezek nélkül is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén megsózzuk.
  2. Egy nagy tepsit jól kinenünk zsírral, és a hússzeleteket egymás mellé belefektetjük, és a tetejüket megkenjük zsírral.
  3. Ráreszeljük a sajtokat és lenyomkodjuk.
  4. A tejfölt óvatosan rásimítjuk, hogy ne kapja fel a sajtot.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép színe nem lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 817
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 140
elkészítve: 36/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös hús tepsiben sütve, sajtos tejföllel borított tepsis csirkemell, tejfölös-sajtos csirkemell tepsiben

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tim72
Tim72 Fri, 2013-08-09 18:27

Kedves Fahéj!
Isteni finom volt, köszi a receptet. :) :)
Tim

wickeyyy
wickeyyy Mon, 2013-01-21 16:45

Sikerült, finom lett! :) Igaz, nem 180fokon sütöttem és nem fél óráig, de finom lett. Legközelebb már problémamentes lesz a menü. :) Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-01-21 17:03

Örülök, hogy sikerült. Tényleg tocsog, amíg sül, de ettől ne ijedj meg. A víz sül ki a csirkemellből. Lehet, hogy nem volt elég meleg a sütőd, mert ez tényleg kész van általában 30, de max. 40 perc alatt.
A lényeg, hogy minden jól végződött.
Üdv: Fahéj

wickeyyy
wickeyyy Mon, 2013-01-21 19:24

És az az érdekes, hogy mennyire egyszerű, úgy értem csak só van a húson, és mégis milyen ízletes! :) Fura volt, hogy a sajtra kellett kenni a tejfölt és nem a tejfölre szórni a sajtot. :) Én csak annyit mondok: nyami-nyami. :)

wickeyyy
wickeyyy Mon, 2013-01-21 16:03

Kedves Fahéj! Épp a sütőben sül az étel. Nos, nem tudom jól tettem-e, de mert a recept azt írta "jól kenjem le zsírral", bőven kentem zsírral. Sőt, a hús tetejére is tettem. Most pedig tocsog. Mindenkinek tocsog vagy csak nekem? A sütés idejére kb. 30 percet írtál, az enyém lassan egy órája sül - már nem 180fokon, hanem kicsit magasabban, de még mindig nincs színe. Mivel kb. fél órára számítottam, a sültkrumpli már ki van sütve, szép lassan ki is hűlik. :( Remélem megéri, mert majd 2000 ft-ot fizettem a csirkemellért. :S Majd megírom hogy sikerült.

wickeyyy
wickeyyy Mon, 2013-01-21 16:46

Sikerült, finom lett! :) Igaz, nem 180fokon sütöttem és nem fél óráig, de finom lett. Legközelebb már problémamentes lesz a menü. :) Köszönöm!

TmS1899
TmS1899 Sat, 2012-11-10 13:19

Kedves Fahéj!
Páromnak meg csináltam és szóhoz nem jutott olyan jól sikerült. :))
Azt kell hogy mondjam ez isteni volt!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-11-10 15:10

Ennek nagyon örülök! Egyszerűen elkészíthető és finom, ez a jó benne. :)
Üdv: Fahéj

Msz
Msz Sun, 2012-10-28 04:46

Kedves Fahej!
Elnezest a kerdesert, de nagyon kezdo szakacs vagyok.:( Ezert is valasztottam ezt a receptet,
mert egyszerunek, de emellett nagyon finomnak tunik, es latom sokan dicserik is!Szoval annyi lenne csak a kerdesem, hogy le kell-e takarni az elejen a tepsit egy bizonyos idore? Koszonom a valaszt! Udv.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-10-28 08:57

Kedves Msz!
Én legtöbbször nem szoktam letakarni. A csirkemell ugyanis hamar átpárolódik és megpuhul, tehát mire a teteje megpirul, addigra az is jó lesz. Közben enged egy csomó levet, nem kell megijedni, de a végére magába szívja. De ha az első 20 percben letakarod a biztonság kedvéért, aztán a "takarást" levéve megpirítod a tetejét, úgy is jó lesz. De én tényleg nem szoktam.
Sok sikert hozzá! Üdv: Fahéj

Msz
Msz Sun, 2012-10-28 18:05

Kedves Fahej!
Nagyon koszonom a gyors es reszletes valaszt! Igy mar biztos sikerulni fog! De jo, hogy irtad, hogy sok levet ereszthet, attol biztos megijedtem volna...Koszonom megegyszer. Udv.:)

Pasztorella
Pasztorella Thu, 2012-03-15 18:40

Kedves Fahéj!
Ma megcsináltam a receptedet (hagymával és almával), nagy sikere volt. :) Az alma feldobja az egészet, mi különösen szeretjük a húsokhoz a gyümölcsöt. :) Köszi a receptet, bekerült a házi szakácsfüzetembe. :)
Üdv. Paszti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-03-15 22:47

Kedves Paszti!
Örülök, hogy nálatok is bevált. Tényleg nagyon finom lehetett! Én is szeretem a gyümölcsös husikat, néha én is almával készítem, meg lehet akár barackkal is. Mind finom.
Üdv: Fahéj

retekszisz
retekszisz Tue, 2012-03-13 09:02

Egyszerű de nagyszerű! Köszönöm a receptet. Üdv és jó hétvégét.

kriszti0513
Baloghné Nagy Krisztina / kriszti0513 Sat, 2011-10-01 07:38

 Kedves Fahéj,jómagam is készitem ezt a finomságot a családnak,pici különbséggel amit megosztanék veled,ha nem bánod.Szeletekre vágott hagymát üvegesre párolva, jó vastagon közé simitok ettől még szaftosabb lesz a husi.
Üdv:Kriszti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-10-01 07:50

Köszi, Kriszti, de ezt írtam is az ajánlatban, én is szoktam úgy készíteni. Ami a receptben van, az az alap, azt lehet kiegészíteni mindennel, ami finom. :)
Üdv: Fahéj

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-05-18 14:23

Kedves Fahéj !
Tetszik a recepted, elmentettem, köszönöm szépen ! Már tudom, hogy szeretni fogjuk.
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-05-18 17:12

Kedves Anci!
Annyira egyszerű, és még finom is. Könnyű az ilyen recepteket szeretni.
Üdv: Fahéj

Vidtim
Vidtim Wed, 2011-05-18 12:02

Csatlakoznék a recept-hódolók társaságához :) 1,5 éves kicsi fiam épp most evett meg belőle egy tisztességes adagot, de a család másik férfitagja is elismerően nyilatkozott róla tegnap este. Kipróbáljuk majd a többi variációt is, most csak az alapreceptet készítettem el. Timi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-05-18 17:10

Kedves Vidtim!
Jó ilyeneket hallani. Jó étvágyat a többi variációhoz is. :)
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-11-01 18:59

Kedves Fahéj, megvolt a hagymás változat is. Nagyon finom! Remek ez a recept, mert tényleg csak a fantázia szab határt, hogy milyen alapanyagokat variálunk. Az almás is felkeltette az érdeklődésemet. Ügyes vagy! Puszi, Edit.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-02 07:56

Kedves Edit!
Örülök, hogy Te is megszeretted ezt a receptet. Én az almást úgy készítem, hogy hagyma is van egy sorban, meg alma. Eddig a husi alá tettem ezeket, de el tudom képzelni, felé is teszek ezt-azt, mint ahogy "Chan" írta a barackdarabokkal. És a legjobb az, hogy olyan ripsz-ropsz kész van. Szép napot Neked! Fahéj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-30 19:24

Ezt a receptet régóta ismerem és készítem. Nagyon finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-29 09:43

Kedves Fahéj!
Még egyszer köszönöm a receptedet, nagyon finom volt a csirke és gyorsan elkészült. Legközelebb még egy kis hagymát is teszek bele, biztos nem rontja el. Köszönettel, Edit.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-10-29 12:30

Örülök, hogy ízlett, kedves Edit!
Igen, ez egy alaprecept, és ezt lehet még sok mindenfélével kiegészíteni. Én is szoktam hagymával-almával, sonkával, stb. Sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy a tejfölbe tenni egy kis fokhagymát. Szabadon variálható, ebben ez a jó.
Szép napot Neked: Fahéj

Chan
Chan Thu, 2010-10-28 18:48

Ezt az anyósjelöltem is szokta készíteni, annyi különbséggel, hogy ő tesz a tetejére barackdarabokat, úgy mégfinomabb!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-10-28 12:10

Kedves Fahéj!
Itt keresgéltem, hogy mit kezdjek a két megtermett csirkemellfilével. Az utolsó pillanatban megérkezett a recepted és megoldódott a kérdés. Mivel már az idő is szorít, ez az étel tökéletes lesz, mert gyorsan elkészíthető. Van még pár szelet bacon, azt is belesimítom. Köszi a remek ötletet! Puszi, Edit.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2010-10-28 19:09

Kedves Edit!
Tényleg nagyon gyorsan megvan, és egyszerűsége ellenére (vagy épp azért?) nagyon finom. Én gyakran készítem, ha nincs ötletem, időm, kedvem, s ha a hűtő sincs éppen tele... :) S ráadásul a lányom kedvence.
Remélem, Nektek is ízleni fog.
Puszi: Fahéj

624
csirkemell filé 100 dkg
tejföl 30 dkg
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
disznózsír 2 ek