Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-csirkés calzone

Sajtos-csirkés calzone
Sajtos-csirkés calzone
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a story is hasonló, mint a többi, egy olyan történet, amikor valami megszületik a gondolataimban, persze ahogyan én csinálnám, és ezt a gondolatot megvalósítom.

Szerintem nem kell mindenhez a receptkönyv, elég, ha ismerjük az ízeket és alapanyagokat. Ezek után már csak játék a főzés.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék elkészítéséhez egy fej hagymát apróra vágunk, majd olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Az így kapott pizzaszószt 3 percig lassú tűzön felforraljuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, porpaprikát és 1 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A csirkemellfilét megmossuk, csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd 10 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A lilahagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, fölaprítjuk az olívabogyókat, egy fél chili paprikát, oregánót, bazsalikomot szórunk rá, 2 gerezd zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, majd végül fél citrom levét ráfacsarjuk.
  4. Egy szilikon nyújtólap közepére szórjuk a liszttel elkevert búzadarát. A közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd beleszórjuk az élesztőt, cukrot, csipetnyi sót. Egy villa segítségével körkörösen összekeverjük, míg gyúrható állaga nem lesz, majd onnantól kézzel gyúrjuk tovább szép simára a tésztát.
  5. A kész tésztát gyúrás után egyből elnyújthatjuk 0,5 cm vastagságra. Az elkészült pizzaszószunkat egy kanál segítségével szétterítjük a tésztán, majd a közepére hosszanti irányban elterítjük a húst, rászórjuk az olívabogyós lilahagymát, illetve a reszelt sajtot. A tésztának a szélét tojásfehérjével megkenjük (ragasztás céljából) és áthajtogatjuk, majd a végeit gondosan behajtjuk. (Érdemes egy hústűvel rögzíteni a calzone két végét.)
  6. A szilikon nyújtólapot felemelve, valaki segítségével óvatosan áthelyezzük a kész calzone-t egy kizsírozott tepsibe. Ezek után előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd kivesszük, megkenjük tojássárgájával, és további 10 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 961
elküldve: 1
receptkönyvben: 156
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos töltött pizza, sajttal és csirkemellel töltött pizza, hajtott pizza

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Fri, 2013-02-08 14:35

Sziasztok!

Arra kell nagyon figyelni a készítésénél, hogy vagy egyből a kizsírozott/olajozott tepsiben kell megtölteni a calzonét, vagy szilikon nyújtó deszkáról tudod utólag óvatosan áthelyezni a tepsibe.
Ügyelni kell arra, hogy ne szakadjon ki, mert kifolyik a töltelék sütés közben.

Üdv. Gábor

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-08 08:38

Jo hagymás, fokis, nagyon guszta, a fotó is szép! GRATULA, mentettem, üdv, Torma :)

925
finomliszt 300 g
búzadara 200 g
instant élesztő 4 g
víz 2 dl
tojás 1 db
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
csirkemell filé 40 dkg
paradicsom 2 db
passzírozott paradicsom 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
sajt 20 dkg
fokhagyma 5 gerezd
lila hagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 5 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
olajbogyó 10 dkg