Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-diós

Sajtos-diós
Sajtos-diós
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt az Ízőrzők könyv- és filmsorozat könyvtári bemutatóján kóstoltam, talán a recept is a sorozatból való. Az elkészítése pofonegyszerű, a sütemény pedig nagyon mutatós.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tészta hűtőben nyersen egy hétig is eltartható. Több sajtot is tehetünk bele, így a sajtíz erősebben fog dominálni a tésztában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a tojás kivételével összedolgozzuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (A tészta előfordulhat, hogy ebben az állapotában még kicsit ragadós, ettől nem kell megijedni, másnapra nyújtható lesz.)
  2. Következő napon kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm-es vastagságúra, majd derelyevágóval hosszúkás rombuszokat vágunk belőle.
  3. Kiolajozott tepsibe tesszük a rombuszokat, lekenjük tojással, a közepébe egy negyed szem diót nyomunk. Barnítás nélkül halványsárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eda

Mióta szakács: 2011.08.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Isteni sajtos-diós, sajtos rúd sütőpor és élesztő nélkül, sajtos rúd ecettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

845
margarin 25 dkg
finomliszt 25 dkg
trappista sajt 8 dkg
1 kávéskanál
ecet 1 ek
víz 6 evőkanál
tojás 1 db
dió 5 dkg