Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos egytál sertéscombból

Sajtos egytál sertéscombból
Sajtos egytál sertéscombból
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor régebben kerestem egy könnyen elkészíthető, nem munkaigényes setéscombos receptet. Ezt találtam a neten. Sajnos, a pontos elérhetőségét nem írtam fel, csak ennyit tudok: "etelek.net" . Köszönet érte. Ha valaki sokkal fűszeresebben szereti, bőven elviseli! Én kicsit változtattam a recepten, már úgy írtam le. Kacsasütőben sütöttem. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebédre javasolt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy megfelelő méretű tepsit kikenünk étolajjal.
  2. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk.
  3. A kikent tepsibe a burgonya felét szépen elrendezve betesszük.
  4. A burgonyára szépen elrendezve tesszük a sertéscombot, kicsit megborsozzuk és a sajt felét rászórjuk.
  5. Most a maradék burgonyát is rátesszük és sózzuk (az "elvetemültebbek" Ízvarázzsal is megszórhatják).
  6. A burgonya tetejére a megmaradt sajtot rászórjuk és rávagdossuk a margarint (de lehet vajat is).
  7. Letakarva kb. 1 órát sütjük, majd kivéve megnézzük, hogy mennyi időt igényelhet még (nekem a hús miatt még majdnem 1 órát sült).
  8. Ha már jó puha a hús, levesszük a tetőt és kicsit megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 485
elküldve: 7
receptkönyvben: 388
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-burgonyás sertéssült, sertéscomb sajttal-burgonyával, sajtos sült sertéshús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2012-05-12 21:52

Szia!
Nem kell megfőzni, a letakarás alatti sütésnél kellően megpuhul. Sőt, hogy kicsit ropogós legyen kell takarás nélkül is sütni a végén.
Üdv. Marcsi-Boszi

571
burgonya 1.5 kg
sertéscomb 1 kg
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
margarin 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint