Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás burgonyakrémleves

Sajtos-fokhagymás burgonyakrémleves
Sajtos-fokhagymás burgonyakrémleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első leves, amit elkészítettem. Nagyon könnyű recept, bármilyen kezdő boldogul vele, ráadásul finom és laktató.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Használjunk minőségi sajtot, nem kell sok bele, megéri. Sajnos az olcsó sajtok közül sok el sem olvad, így már nem lesz olyan gusztusos a leveskénk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított hagymát megpirítjuk az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  3. Ha puhára főtt, hozzátesszük a kinyomott fokhagymát, tejszínt, és botmixerrel szétkeverjük.
  4. Újból felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, jól elkeverjük, és még egyszer felforraljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 647
elküldve: 5
receptkönyvben: 178
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, krémes krumplileves, krémleves burgonyából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
burgonya 750 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt sajt 15 dkg
habtejszín 200 ml
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.3 l