Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás rudacskák

Sajtos-fokhagymás rudacskák
Sajtos-fokhagymás rudacskák
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüret alkalmára készítettem el ezt a rudacskát.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összedolgozzuk.
  2. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. A tészta tetejét felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Derelyevágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres rudacska, sós rágcsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1631
finomliszt 30 dkg
rizsliszt 30 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaj 40 dkg
tejföl 3 ek
2 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
sajt 15 dkg