Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás sörkorcsolya

Sajtos-fokhagymás sörkorcsolya
Sajtos-fokhagymás sörkorcsolya
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van, hogy a tészta nem áll össze rendesen (ez a kefír és a krémsajt sűrűségétől függ), ilyenkor hozzáadok még lisztet.
A fűszerek helyettesíthetők mással is, ha valaki nem szeretné őket (próbáltam kakukkfűvel is, úgy is mennyei. :). Ha este baráti összejövetel van kilátásban, picivel több sót teszek a tésztába - így tökéletes sörkorcsolya... és a másnaposság is elkerülhető. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tökéletes sörkorcsolya... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük (lehetőség szerint minél habosabbra) a kefírt, a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a krémsajtot, a fűszereket és kb. 5 dkg reszelt sajtot, majd a liszttel alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát többször kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a pogácsatésztát, mert ettől szép réteges lesz. Kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a korongokat.
  3. A korongok tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk a maradék (kb. 5 dkg) reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 900
elküldve: 7
receptkönyvben: 302
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaffyka

Mióta szakács: 2012.02.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos aprósütemény, fokhagymás pogácsa, krémsajtos-sajtos aprósüti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Fri, 2012-03-16 13:29

Most sült ki és végül is fincsi, csak az a bajom vele, hogy hiába hajtogattam és nyújtottam,nem lett olyan szép leveles mint a tiéd, és nekem kicsit tömörnek tűnik a kisült pogi belseje. Biztos, hogy nem kell bele sütőpor vagy élesztő?

Szaffyka
Szaffyka / Szaffyka Sun, 2012-03-25 12:32

Kedves zafirov!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Nekem úgy lett szép leveles, h. sokszor átgyúrtam és kinyújtottam a tésztát; és úgy tömör sem lesz. Nem tettem bele sütőport, mert én nem vagyok igazán a híve, de szerintem nem ártasz vele a tésztának! :) Élesztőt nem javasolnék...., de ez csak az én véleményem; lehet, hogy érdemes lenne úgy is kipróbálni. :)

Szaffyka
Szaffyka / Szaffyka Sun, 2012-02-26 10:59

Nagyon örülök, hogy bevált a recept! :))
És köszönöm, hogy megosztottad, hogyan sütötted légkeveréses sütőben! :)

Szaffyka
Szaffyka / Szaffyka Tue, 2012-02-21 15:24

Kedves Ildi!
Nekem teljesen hagyományos gáztűzhelyem van. Légkeveréses sütőben, szerintem, 10-15 perc alatt megsül; és mindenképp felső sütést választanék. Remélem tudtam segíteni! :)

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Fri, 2012-03-02 16:42

Köszönöm!
Most sütöm másfél adagból! :))
Mivel csak most vettem észre, hogy válaszoltál, légkeveréses sütőben 175 fokon sütöm. Szerintem így jó lesz a ~ 20 perc.
...
...
...
Közben elkészült!
Abbahagyhatatlanul finom! :)
Köszönöm a receptet!
Ildi

557
finomliszt 40 dkg
margarin 15 dkg
kefir 1 dl
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 10 dkg
krémsajt 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint