Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-füstölt szalonnás nokedli

Sajtos-füstölt szalonnás nokedli
Sajtos-füstölt szalonnás nokedli
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg délről megmaradt nokedlivel szerettem volna valamit kezdeni. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A szószhoz

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, vízből, lisztből, sóból nokedlit készítünk, kifőzzük.

  2. A zöldségeket kevés ételízesítős vízben megpároljuk.

  3. A vajból, 1,5 ek lisztből, a tejből, tejszínből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, szerecsendióval, belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Végül a tűzről levéve a tömlős sajtot, a tejfölt és a tojást kavarjuk bele.

  4. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a nokedli felét, majd ráöntjük a szósz felét. Erre jön a párolt zöldség, a nokedli másik fele és a maradék szósz.

  5. A tetejére füstölt sajtot reszelünk, rászórjuk a füstölt szalonnát és a bacont, majd nem előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt átsütjük, míg a teteje aranybarna lesz.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 753
elküldve: 6
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás galuska, sajtkrémes nokedli zöldségekkel, csőben sült nokedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

723
tojás 1 db
finomliszt 35 dkg
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
vaj 2 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
tej 2.5 dl
főzőtejszín 0.5 dl
tejföl 3 ek
tömlős krémsajt 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
füstölt sajt 10 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
bacon 3 dkg
zöldségkeverék 10 dkg