Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fűszeres tekercs

Sajtos-fűszeres tekercs
Sajtos-fűszeres tekercs
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm készítette egy összejövetelre ezt a sajtos tallért, és elkértem tőle a receptet. Kiderült, hogy ő egy receptmagazinban találta. Kicsit módosítottam rajta, mert alapból nem használok margarint, helyette vajat tettem, és kicsit megfűszereztem borsikafűvel és fokhagymával. A holnapi szilveszteri bulira készítettem. Nagyon finom lett. Remélem másoknak is ízleni fog. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen lesz másnaposan, de majd beszámolok róla.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Természetesen margarinnal is készíthető, az alaprecept szerint is azzal készül. Margarinnal készítve olcsóbb.

Legközelebb kipróbálom másféle töltelékkel is. Szerintem akár vöröshagymát, zöldféléket is lehet hozzáadni, ki hogy szereti. Csak a fantázia szabhat határt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat jó előre kivesszük a hűtőből, hogy puha legyenek. Először a krémhez habosra keverjük a vajat 1-2 csipet sóval, majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsikafüvet és a finomra lereszelt sajtot.
  2. A tésztához a kétféle lisztet, a sót, és szódabikarbónát összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt. Szép simára gyúrjuk.
  3. A tésztát is és a krémet is négy részre osztjuk. A tésztát egyenként kinyújtjuk egész vékonyra, megkenjük a sajtos-fűszeres masszával, és szorosan feltekerjük. Amikor mind a négy rúd készen van, a hűtőbe tesszük néhány órára pihenni. (Akár egy éjszakára is ott maradhat, és reggel sütjük ki.)
  4. A sütőt begyújtjuk, a megfelelő hőmérsékletűre melegítjük. Ekkor tesszük a rudakat 15-20 percre a fagyasztóba, hogy szép vékonyra tudjuk felszeletelni. Amikor a sütő elég meleg, kivesszük az első rudat a fagyóból, 2-3 mm vastagságúra felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (lehet szorosabban tenni, mert nem fog nagyra megnőni).
  5. Az én gázsütőmben 10 perc alatt sült ki egy adag, de mindenképpen figyelembe kell venni a saját sütőnk adottságait. Szép aranybarnára sütjük. A hozzávalókból annyi lett, mint a tálon látható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, fűszeres tekercs, sajtos krémmel töltött tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 2 dl
himalája só 2 kávéskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
vaj 20 dkg
2 csipet
fokhagyma 2 gerezd
borsikafű 1 teáskanál
füstölt sajt 10 dkg
edami sajt 20 dkg