Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos galuska morzsával

Sajtos galuska morzsával
Sajtos galuska morzsával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű egytálétel. A beledolgozott sajt eredménye, egy nagyon könnyű, ízletes galuska, ízlés szerint meglocsolva tejföllel és sajttal, vagy ketchuppal. Gyakran készítem húsmentes napokon. Sose tudjuk eldönteni, mit tegyünk a tetejére. Ezért mindegyik lehetőségből választunk, és eszünk egy-egy tányérkával.

hozzávalók / 3 adag

Galuskához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Galuskához

  1. A lisztből, és a sajtból, könnyű galuskatésztát készítünk a tej, tojás, só és lágy vaj, esetleg víz felhasználásával.
  2. Kb. 15 percet hagyjuk pihenni a tésztát a tálban. Ezután bő, sós, forró vízbe, ceruza vastagságú galuskákat szaggatunk, és ha feljöttek a víz felszínére, leszűrjük.

Tetejére

  1. A vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ebbe megforgatjuk a lecsepegtetett galuskákat, és jól átforrósítjuk.
  2. Forrón, reszelt sajttal és tejföllel, vagy ketchuppal meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 074
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
400 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

galuska, sajtos galuska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

809
finomliszt 30 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 1 ek
tej 15 ml
0 ízlés szerint
víz 2 ek
vaj 3 dkg
zsemlemorzsa 4 ek
sajt 5 dkg
tejföl 1 dl
ketchup 2 ek