Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos galuska osztrákosan

Sajtos galuska osztrákosan
Sajtos galuska osztrákosan
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tanulok valamit kint Ausztriában a lányomnál. örökölt egy Kleine Zeitunk kiadású szakácskönyvet a férje nagymamájától. Jobbnál jobb recepteket fedezünk fel benne. Ez is onnan való.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kicsit gazdagabban szeretnénk, tegyük a kész nokedliket tűzálló tálba, 1 pohár tejszínbe keverjünk 2 egész tojást, sózzuk kissé, öntsük a nokedlik tetejére. Szórjuk meg 3 dkg reszelt sajttal. Közepes tűznél araynybarnára süssük (ez látszik a képen), Mindenképpen adjunk hozzá salátát, pikáns paradicsomszószt, mert a sok sajt és a tejszín miatt igen tömény (ja és nagyon finom).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3,8 dl vizet felforralunk vajjal és sóval.
  2. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet és a sajtot. Addig keverjük, míg a massza az edény falától elválik.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Fövő, sós vízbe nedves evőkanállal nokedlikat szaggatunk. Kb. 10 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük.
  6. Zöldsalátával, kevés vajjal leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 027
elküldve: 3
receptkönyvben: 613
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
194 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

käsenockerln, sajtos-vajas galuska

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fruzsikaaa
Fruzsikaaa Sat, 2016-03-05 11:29

Kedves Mindenki! Nem tudom, hogy most én vagyok e hülye, mert már 2 napja próbálom értelmezni, de nekem a 3,8 liter víz NEM 3,8 deciliter vizet jelent! Most akkor mennyi víz is kell? 3,8 dl (ami ugyebár közel 4 decit jelent.) A 3,8 l víz az pedig kis híján 4 litert jelent! Tehát ha valóban csak 3,8 dl viz kell, akkor ki kellene deciliterre javítani a receptet! A majdnem 4 liter vizet sokallanám a 20 deka liszthez :-)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2016-03-05 18:38

Kedves Fruzsi!
A receptben 3.8 dl víz szerepel. nem tudom, hol olvastad a 38 dl-t.Üdv Zsuzsa

Fruzsikaaa
Fruzsikaaa Sat, 2016-03-05 21:08

Kedves Zsuzsa! :-) távol álljon tőlem hogy vitatkozzak, hiszen nagyon tetszik a recepted, ma meg is csináltam :-) Örülök hogy kijavítottad a litert deciliterre. Ugyanis én reggel kimásoltam és kinyomtattam és bizony 3,8 l volt írva. Amúgy csak ezt akartam, hogy jó legyen. Finom lett, de nekem összeállt a sütéssel (tudod a tojásos tejszínnel leöntve gazdagítottam) :-)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2016-03-06 18:25

Kedves 8zsuzsa8 és Fruzsikaaa!
Szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, amit javítottunk.
Kellemes sütés-főzést kívánunk!
Kata
NoSalty.hu

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-03-21 16:00

Ismerem ezt a tésztát,mert ilyenből készítek gombócot, ez nagyon finom lehet!!Köszönet a receptért! Elmentve, és hamarosan elkészítve!
Üdvözlettel,Helena

Vandush
VandusH / Vandush Fri, 2015-03-20 17:27

Kedves Zsuzsa,
Ajánlom figyelmedbe a szintén osztrák Käsenockerl-t, ami nokedli pirítva a következő szósszal:
Izzasztott szalonna, üveges hagyma, Bergkäse, snidling, húsleves alaplé
egy serpenyőben elkészìted, összekevered a nokedlivel és voálá :) Ausztriában ezt előszeretettel árulják a karácsonyi vásárokon pl, de isteni finom.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2015-03-21 08:38

Köszönöm az ötletet, kipróbálom. Most úgyis van bergsajtom, mert a sízéskor feltankoltam vele.
Zsuzsa

3masmama
3masmama Tue, 2012-11-27 22:23

Megcsináltam, ma este vacsira. Némi változtatással. Nagy lyukú nokedliszaggatóval szaggattam, kockázott bacon-nal gazdagítottam. A tetejére pedig besamel mártás került sajttal megszórva, sütőben sütve. Nekem annyira ízlett, hogy alig bírtam vele leállni. De rajtam kívül sajna, se a gyerekeknek, se a páromnak nem jött be. A párom csak a bacon-t komálta. Azért köszi, nekem nagyon bejött.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2012-11-27 22:35

Izlések és pofonok különböznek. Én az egyszerűségéért és persze a jó ízéért is szeretem. Persze az osztrák sajtok kicsit jobbak, mint a mi gumi ízű trappistánk...
Ne add fel a kísérletezést!
Zsuzsa

Dogfun
Dogfun Tue, 2012-01-03 18:24

Megcsináltam, nagyon jól nézett ki, és ízre sem volt rossz, bár tejföllel tuningoltuk :)

pitzburg
p2 / pitzburg Tue, 2012-01-03 17:23

Téényleg, azt nem is láttam :)
A 3/8 liter víz pontosan 3, 75 dl vizet jelent :)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2012-01-03 16:47

Kedves Hercegnő (Princess)!
Valóban 3/8 liter. Nekem van egy műanyag edényem, ami ezt is tudja. Akinek nincs, kb. 3, 5 dl vizet kell felforralnia.

Kedves Pitzburg!
A képen agazdagabb változat van, amit az ajánlatban írtam meg. Így drágább, de finomabb. Ezek az osztrák néoi kaják nem kifejezetten fogyókúrásak, de remek ízek. Érdemes megpróbálni.
Zsuzsa

pitzburg
p2 / pitzburg Tue, 2012-01-03 16:05

Ami a képen van étel, az ugyanaz, mint amit leírtál? Mitől sült meg a széle? A kép nagyon guszta :)

hóvihar
hóvihar Tue, 2012-01-03 16:45

remélem nem baj, hogy a recept tulajdonosa helyett válaszolok. az ajánlatban van leírva az a változat, amit a képen látsz.

606
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sajt 20 dkg
0.5 kk
tojás 4 db
szerecsendió 0 ízlés szerint