Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos gluténmentesen

Sajtos gluténmentesen
Sajtos gluténmentesen
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gluténmentesen, de ízesen étkezni...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricalisztet és a tejet elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd kihűlés után belerakjuk a sajtot, tojást, pirospaprikát és ízlés szerint sózzuk.
  3. Összedolgozuk, majd tepsibe egy evőkanállal halmokat rakunk és kisütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 210
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

annami

Mióta szakács: 2012.05.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes sajtos, sajtos korong, sajtos tallér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2013-01-27 10:21

Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy biztos jó a liszt aránya? Gyorsan reggel kipróbáltam, de majdnem értékelhetetlen lett... az ízével nincs gond, de nem lehet kiszedni a tepsiből, mert csak egy nagyon lapos semmike az eredmény. Az íze inkább tojásos lepényre emlékeztet. Próbáltam palacsntasütőben sütni egyet, de ott sem lehet megfordítani, mert nincs tartása a tésztának. Pontosan mértem ki mindent és a recept leírása szerint jártam el. Köszönöm a választ, Hajni

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2013-01-29 08:13

Szia! Sajnálom én is, hogy nem sikerült, tényleg olyan volt, mintha a tartást adó kötőanyag (liszt) lenne kevés benne. Leragadni csak a széle ragadt le, pedig az egyik adag vajjal kikent tepsibe ment, a másik szilikonos sütőlapra. A maradék azért nem ment kárba, mert főtt krumplit öntöttem le vele és sütöttem össze :-D Közben rájöttem, h. próbáltam már ezt a receptet, nekem egy Péter Jánosné szakácskönyvben van meg: akkor is hasonlóan (nem) sikeredett :(
Hátha másnak összejön majd :)
Üdv, Hajni

369
tej 6 dl
kukoricaliszt 6 dkg
margarin 5 dkg
sajt 10 dkg
tojás 3 db
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint