Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos habrolók

Sajtos habrolók
Sajtos habrolók
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt most egy nagyon egyszerű recept következik. Ki ne evett volna már ilyen sajtos habrolókat - vendégségben, vagy csak úgy, a talponálló cukrászdában, mert megkívánta.
Nekem csak az volt a bajom velük, hogy - akárhol kóstoltam - valahogy mindig olyan töménynek, émelyítőnek tűnt. Mintha egy kanál margarint vettem volna a számba...
Készítsük el házilag, sokkal finomabb, levegősebb, és legalább tudjuk, mi van benne. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb.
Amire szükségünk lesz: fém habroló forma, saslikrudak, habzsák.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégváráshoz. Vagy csak úgy, mert megkívántuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk (vagy ha előre kinyújtott, simán kitekerjük) és keresztben 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig keresztben kettévágjuk.
  2. Az így kapott tésztacsíkokat a habroló formára tekerjük. A végeknél a tésztát jól nyomkodjuk a formához, hogy jól összetapadjon és ne nyíljon szét sütésnél.
  3. A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.
  4. A rolókat 180 fokon 15-20 percig sütjük, világosbarnára. Sütőfüggő, nézegessük, hamar meg tud pirulni!
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.
  6. Nagyon puha vajat (célszerű jóval korábban kivenni a hűtőből) elektromos mixerrel habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.
  7. A kihűlt habrolókat a krémmel megtöltjük, a végeket reszelt sajttal lezárjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 819
elküldve: 10
receptkönyvben: 708
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habrolók mascarponés-sajtkrémmel, sajtkrémes-mascarponés habrolók

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2011-09-03 22:36

A lanyom mikor megkostolta, az elso falat utan megkerdezte: anya tudnal ebbol 500 miliardot kesziteni?:)

bokine
bokine / bokine Tue, 2010-11-16 15:46

Kedves Juci! Én is szeretnék gratulálni a századik receptedhez!!! Puszi: Erika

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-11-14 21:35

SZÁÁÁ-ZA-DIK!
Pezsgőt és virágot az öltözőbe! :-D
Gratula! :-)))
Puszi!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-11-14 21:13

Ez a századik recepted, ha jól látom? :)))) Hát sok szeretettel gratulálunk Neked az első százhoz, és továbbra is kíváncsian várjuk a többit!!! Nagyon helyes egyébként ez a kis tányér! Igazán tetszik! Egyszer ettem füstölt sajtkrémmel töltöttet valahol, úgy is nagyon finom, egyszer érdemes kipróbálni, de természetesen így is remek, nagyon szeretem! A legjobbakat: Mr&Mrs Smith, valamint Junior is! :)))

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2010-11-14 21:15

Köszi a gratulációt...jajj, hát én nem is láttam, hogy ez a 100-ik:DDDD Amúgy mindjárt kis is javítom, h. füstölt sajt is lehet, köszi a tippet! Puszi az egész családnak!

610
leveles tészta 1 csomag
vaj 10 dkg
krémsajt 10 dkg
mascarpone 2.5 dkg
1 csipet
fehér bors 1 csipet
sajt 10 dkg