Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos hagymaleves burgonyával

Sajtos hagymaleves burgonyával
Sajtos hagymaleves burgonyával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle hagymából is elkészíthetjük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felkarikázzuk. Nem kell túl vékonyra. A fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A burgonyát kis kockákra vágjuk. Fontos, hogy kicsi legyen, mert így hamarabb megfő.
  3. A vajra rádobjuk az eddigieket, valamint egy kocka sajtot, és addig pároljuk, amíg a hagyma puha nem lesz.
  4. Meghintjük a liszttel, elkavarjuk, és ráöntjük a húsleveskockából készült alaplevet. Szerecsendiót, borsot, sót szórunk rá, és fedő alatt kevés hőfokon 10 percig főzzük
  5. Ha megfőtt, hőkiegyenlítést követően hozzáadjuk a tejfölt. Friss petrezselyemlevéllel és reszelt trappista sajttal megszórva tálaljuk. Pirítóssal is fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 228
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rusztikus hagymaleves, sajtkrémes hagymaleves, sokhagymás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
vöröshagyma 3 közepes fej
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 3 közepes db
kockasajt 1 db
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 2 db
víz 1 l
tejföl 2 dl
vaj 2 ek
trappista sajt 5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint