Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-hagymás kelt torta

Sajtos-hagymás kelt torta
Sajtos-hagymás kelt torta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, meglepem magunkat egy finom vasárnapi reggelivel, de nem akartam sok kis buktát csinálni. Törtem kicsit a fejem, és arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne a kelt tésztából tortaszeleteket formázni.:) Mutatós lett, és nem utolsó sorban könnyen szétválaszthatók a szeletek, így nem potyog ki a töltelék.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Sok volt a húsból mostanság, ezért az most kimaradt a töltelékből, de sonkával vagy tarjával is finom lehet. Azért legközelebb az is kerül bele. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor szép aranybarna, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojásokat, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk a tésztát.
  4. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb. fél óra).
  5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  6. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kb. 30 cm átmérővel).
  7. A kerek tésztalapokat négy-négy részre vágjuk.
  8. A körcikkeket megtöltjük. A hagymát elosztjuk úgy, hogy minden tésztára egyformán jusson.  Az edami sajtot nyolc egyenlő részre osztjuk. A sajtcikkeket és az edami sajtot a hagymára helyezzük. A tésztacikkek széleit alaposan összedolgozzuk úgy, hogy végül nyolc darab háromszög formájú batyut kapjunk. Ezek lesznek a tortaszeletek.
  9. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kikenünk olvasztott margarinnal, majd a "tortaszeleteket" belehelyezzük a formába úgy, hogy az összeillesztett részük kerüljön alulra és széleiket megkenjük margarinnal, hogy ne ragadjanak össze.
  10. A "torta" tetejét is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 235
elkészítve: 2/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós kelt torta, hagymás-sajtos töltött torta, sajtos pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Fri, 2019-08-23 12:24

Kedves Ági,
A kenhető félzsíros sajt hova megy? A tésztacikkek széleit hogy dolgozzuk össze, ha már rápakoltuk a hagymát, és a sajtot.
Válaszodat előre is köszi.
Üdv. Trixi

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-05-14 11:31

Ez valami pazar! Nagyon fincsi!
Nagyon ellene vagyok az élelmiszerpazarlásnak, viszont az újhagyma zöldjét senki nem eszi a családunkban, így felhalmozódott egy egységnyi, azzal készítettem el.
Jól variálható, ha valami sósra vágyunk, lesz még ilyen nálunk, felvéve a családi receptárba! :-)
Üdv
Tímea

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-05-14 11:44

Szia Tímea! De örülök, hogy megtetszett a recept és kipróbálva ízlett is! :D Köszönöm szépen, hogy megírtad! No majd én is kipróbálom újhagymával, most úgy is aktuális. További jó sütés-főzést kívánok! Üdv: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2012-02-27 12:12

Szia Ági! Nagyon ügyi vagy, jó ötlet ez a forma! Az biztos, h. szeretném. A pici kép alapján mindenképpen rá kellett kattintanom. :-))) Puszi: Gabi

867
graham-liszt 25 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
margarin 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.25 dl
cukor 1 ek
0.5 tk
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
edami sajt 16 dkg
kockasajt 8 db
margarin 3 dkg