Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-joghurtos serpenyős lepény

Sajtos-joghurtos serpenyős lepény
Sajtos-joghurtos serpenyős lepény
31 perc / előkészület: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér, amely a rukkolás-paradicsomos-csicseriborsó-salátához készült, de tálalhatjuk valami finom dippel, vagy csak önmagában. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe borítjuk, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a finomra reszelt sajtot, sima tésztává gyúrjuk.
  3. Elosztjuk 4 egyenlő részre, lisztezett munkalapon kb. 16 cm átmérőjű, vékony körökké nyújtjuk.
  4. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

kenyérlepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

n_Jucuska
n_Jucuska Sat, 2018-03-03 19:56

Már vagy egy éve szerettem volna megcsinálni ezt a lepényt és most végre összejött. :-) A csicseriborsós salihoz + grilezett pulykamellhez ettük ebédre és nagyon fincsi volt. Vacsira el is pusztítottuk a maradékot. Még jó, hogy eleve dupla adaggal indítottam. Azt hiszem, hogy máskor is fog ilyen készülni. Köszi a receptet.

Liguana
Liguana Wed, 2017-06-14 20:43

Sok-sok receptedet elkeszitettem mar, soha nem okoztal csalodast! Ez a recepted is klassz, mi a padlizsanos -csicseriborso-serpenyoshoz ettuk. Olyan remek receptjeid, leirasaid es fotoid vannak, hogy szerintem erdemes lenne blogot inditanod! Egyszeruen erzodik a leirasaidbol az etel es a fozes szeretete.

485
sajt 75 g
finomliszt 125 g
görög joghurt 100 g
0.25 tk
cukor 0.25 teáskanál
szódabikarbóna 0.25 tk
napraforgó olaj 2 ek