Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiolkrémleves

Sajtos karfiolkrémleves
Sajtos karfiolkrémleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mondanám magam kifejezetten nagy karfiol rajongónak, mégis egyik nap mérhetetlenül megkívántam a karfiollevest. A zeller és cheddar sajt ízével szuperül harmonizál, mégsem ettől lesz izgalmas, hanem hogy a karfiolt előtte sütőben sütöttem meg. Más lesz így az íze, szerintem sokkal finomabb és egyúttal a levesbetétünk is megvan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és reszelünk hozzá némi szerecsendiót is. Hőálló tálba tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet adunk neki bent, amíg meg nem pirul.
  2. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fokhagymát. Újabb egy-két perc pirítás, és hozzáadjuk a felaprított zellert. Ezzel is tovább pirítjuk, és adunk hozzá egy kevés sót, hogy gyorsítsuk a műveletet.
  3. A zöldségekhez dobunk egy babérlevelet, a megtisztított és felkockázott krumplit, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a megsütött karfiol felét, és az egészet összeturmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, hozzáreszeljük a sajtot, és összeforraljuk.
  6. A maradék pirított karfiollal és opcionálisan pirított kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 775
elküldve: 2
receptkönyvben: 507
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves sütőben pirított karfiollal, sajtos-karfiolos kémleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2015-10-23 12:32

Mára ez az ünnepi leves, jó választás!

353
karfiol 600 g
vaj 30 g
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
burgonya 1 közepes db
babérlevél 1 db
csirke alaplé 1 l
cheddar sajt 15 dkg