Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiolkrémleves pirított tészával

Sajtos karfiolkrémleves pirított tészával
Sajtos karfiolkrémleves pirított tészával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bébiételnek készült először, amikor 7-8 hónapos volt a kisfiam. Azóta is rendszeresen készítem neki, mert nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt, és a nagyobb darabokra vágott krumplit feltesszük főni annyi vízben, amennyi 2 ujjnyi magasan ellepi.
  2. Amíg fő, a tejszínt csomómentesre keverjük a joghurttal.
  3. Amikor a karfiol megfőtt leturmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket, belekeverjük a joghurtos egyveleget. Amíg felfő, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tésztát, majd beleteszük a levesbe és készre főzzük.
  4. A legvégén hozzáadjuk a reszelt sajtot, a házias levesalapot és megszórjuk petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves, tejszínes-joghurtos karfiolkrémleves, karfiolkrémleves sajtosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
karfiol 1 közepes fej
burgonya 2 db
főzőtejszín 2 dl
joghurt 2 dl
edami sajt 15 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tészta 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db