Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiolleves

Sajtos karfiolleves
Sajtos karfiolleves
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki eddig nem szerette a karfiolt, nagy esély van rá, hogy megszereti. Vagy ha nem is, szívesen megeszi ezt a levest. 

A recept a Nők Lapja Konyha 2013. szeptemberi számában található.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat egy nagy lábosban felmelegítjük.
  2. Rádobjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, fokhagymát és a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, zellert. Közepes láng felett 10 percig fonnyasztjuk.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a lábosba tesszük.
  4. Összeforgatjuk a hagymával, felöntjük a zöldséglevessel vagy vízzel, sózzuk. Fedő alatt kb. 25 percig főzzük, amíg a karfiol megpuhul.
  5. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, addig melegítjük, amíg teljesen felolvad. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, de éppen csak addig melegítjük, amíg teljesen felolvad.
  6. Pirított kenyérkockával és petrezselyemmel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 223
elküldve: 2
receptkönyvben: 193
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolleves, sajtos-mascarponés karfiolleves, karfiolleves krémsajttal és sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Mon, 2014-01-06 18:09

Kedves Lilapipacs!

Örülök, hogy ízlik a leves. Mi is nagyon szertjük.

Ami a bodzafánkodat illeti, még nem próbáltam ki, de biztosan nagyon finom lehet. Alig várom a tavaszt, hogy elkészítsem a bodzavirágos fánkodat! : )

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2014-01-05 12:26

Kedves Csutak Enikő!

Ízletes a levesed, remélem többen is el fogják készíteni.
:)

Üdvözlettel:
G.

489
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 db
zeller 1 kis db
karfiol 1 kg
zöldség alaplé 2 l
gruyére sajt 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
mascarpone 10 dkg