Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kifli kefires tésztából

Sajtos kifli kefires tésztából
Sajtos kifli kefires tésztából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, én már többször megsütöttem, és állitom, hogy még elrontani sem lehet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az olajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jó kidolgozzuk, és 12 egyenlő részre osztjuk.
  2. A margarint a sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk.
  3. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és kifliket csavarunk fel a cikkekből.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajtal, és 1 órát kelesztjük (én nem szoktam).
  5. A sütőt előmelegitjük, és világosra sütjük a kifliket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 038
elküldve: 4
receptkönyvben: 215
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

alina73

Mióta szakács: 2011.12.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, sajtos kelt kifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Sun, 2012-04-08 12:01

Most lettem kész a sütéssel és EZ VALAMI CSODA FINOM !!! Köszönöm a receptet ! Elég fárasztó és hosszadalmas, de megéri, mert nincs az a készen kapható leveles tészta, ami felérne ezzel ! Csak valahogy el kellene dugni, hogy holnapra is maradjon ! Csak ajánlani tudom !
Ibolya

alina73
alina73 / alina73 Sun, 2012-04-08 20:30

Kedves Ibolya,nagy örömet okozott az,hogy ennyire ízlik a kiflit.Kicsit tényleg időigényes,de szerintem is megéri!!
Üdv.alina

alina73
alina73 / alina73 Tue, 2012-01-03 20:53

Szia Bea.Én még nem próbáltam,de szerintem nem rontja el a joghurt sem. :)

Üdv:Alina

alina73
alina73 / alina73 Sat, 2011-12-31 13:34

Egészen biztos,hogy úgy is nagyon finom csak akkor a só mennyiséget csökkenteni kell. :)

zubormargo
zubormargo Fri, 2011-12-30 21:45

Én szoktam csinálni nagyon finom a lapokat mikor megkenem sós vajjal teszek rá sajtot is ,úgy tekerem fel .

1028
finomliszt 70 dkg
tej 1.5 dl
cukor 2 ek
élesztő 5 dkg
tojás 2 db
kefir 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
2 teáskanál
margarin 25 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojás 1 db