Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kifli és variációi

Sajtos kifli és variációi
Sajtos kifli és variációi
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én előszeretettel készítem ezt bulikra, délutáni családi eseményekre. Praktikus, mert egy tésztából háromféle dolgot is lehet egyszerre csinálni :).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kockacukorral. Amíg az élesztő felfut, egy tálba tesszük a többi hozzávalót (a sajtból kb. a felét). Jó alaposan összegyúrjuk, nem túl kemény tésztát kell kapnunk.
  2. A tésztát meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha csak kifliket szeretnénk sütni, akkor a megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Egy-egy bucit négyzet alakúra nyújtunk (kb. 0,5 cm vastagra), és 6 részre vágjuk. Az így kapott téglalapokat feltekerjük, és kifli formára hajtva, helyezzük a sütőlapra. Jól megkelnek még a sütőben, úgyhogy nem szabad túl közel rakni őket egymáshoz. A tetejüket pirospaprikával kikevert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ízlés szerint szórható magokkal, köménymaggal is.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, amikor szép piros a teteje és az alja is, akkor kész is van.
  4. A virslivel töltött verzió annyiban más, hogy a tésztából rudakat sodrunk, és azzal körbetekerjük a virslit. Majd ugyanúgy, mint a sima kiflit megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Olyan lesz, mint egy mini hotdog.  
  5. A sonkás tekercshez a krémhez valókat apróra vágjuk, összekeverjük, majd turmixszal pépesítjük. Ebben az esetben a tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, mint a kiflinél, csak nem vágjuk fel, hanem megkenjük a sonkás krémmel, szorosan feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset, és elfektetve tesszük a sütőlapra. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 330
elküldve: 5
receptkönyvben: 370
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Cinderella_707

Mióta szakács: 2011.03.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, virslivel töltött kifli, sonkás tekercs kifli tésztában, sörkorcsolya

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hopedaddy
hopedaddy / hopedaddy Wed, 2014-08-13 12:39

Nagyon finom lett, én a virslis verziót készítettem el, hát mit ne mondjak jól sikerült, köszönöm a receptet! :)

_Marcsi
_Marcsi Fri, 2013-01-04 21:30

Szilveszterre megsütöttem, és nagyon hamar elfogyott, nagyon finom volt. Mielőtt feltekertem, én mustárral is megkentem. Biztos, hogy sokszor fogom még készíteni.

csilona
csilona Sat, 2011-05-07 13:46

Kedves Cinderella 707 !
Megsütöttem ma ezt a csoda finom tészta sonkás változatát,mondhatom nagy sikere van!
Egy tartalmas leves után,vagy vacsorára /ez nem jó ötlet mert este sokat enni nem szabad és ebből keveset
nem lehet/ tökéletes! Gratulálok! További jó főzőcskézést kívánok neked!

1190
finomliszt 100 dkg
4 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
élesztő 4 dkg
sajt 20 dkg
tej 6 dl
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
virsli 75 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
párizsi 20 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd