Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-kolbászos karaj

Sajtos-kolbászos karaj
Sajtos-kolbászos karaj
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik vasárnap valamilyen új, különleges, de könnyen és gyorsan elkészíthető receptet kerestem, végül Ember állt elő ezzel az ötlettel, én pedig elkészítettem. Megérte :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sót nem tettem rá egyáltalán, mert a kolbász eléggé fűszeres volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd borsos-fokhagymás olajban egy hétig pácoljuk.
  2. A pácból kivéve szeletelt kolbászt és reszelt sajtot teszünk a szeletekre.
  3. Fólia alatt addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd leöntjük alóla a húsból és kolbászból kisült levet.
  4. Ezután addig sütjük tovább fólia nélkül, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 958
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-kolbászos sertéskaraj, csőben sült sajtos-kolbászos karaj, pácolt sertéskaraj sajttal és csípős kolbásszal sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Thu, 2014-04-03 17:18

Szia Napsugár!
Természetesen nem kötelező :)
Én azért szoktam a húsokat (kivéve a csirkét, pulykát és halat) bepácolni, mert attól omlósabb és puhább lesz az állaguk és ahogy megfigyeltem, kevesebb a sütési idejük is. Egy kedves balatonfenyvesi ismerős (aki már évek óta sütödét üzemeltet a parton) mondta nekem, hogy próbáljam ki, hogy nem csak 1-2 órát/napot pácolok, hanem minimum egy hetet, sőt, ő van, hogy egy hónapig is szokta.
A pácot egyébként itt nem 2 ek. olaj és fűszerek keverékének kell elképzelni, amivel a hús be van dörzsölve... Én úgy szoktam, hogy egy nagy tál aljára 2 ujjnyi olajat teszek, majd bele a hús, amit borssal és fokhagyma granulátummal fűszerezek, majd megint olaj, hús, fűszer, a végén pedig még 2 ujjnyi olaj zárórétegnek. Az olaj miatt nem jut oxigén a húshoz, így az nem romlik meg, de átveszi a fűszerek aromáját. Még néhány szem egész borókabogyót is teszek hozzá, sót viszont nem (azt majd csak az elkészítésnél).

1717
sertés rövidkaraj 50 dkg
napraforgó olaj 10 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős kolbász 20 dkg
trappista sajt 30 dkg