Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kréker

Sajtos kréker
Sajtos kréker
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi élvezet, egyszerű és gyors. Szerintem imádni fogja a család. A mennyiség attól függ, milyen vékonyra sikerül nyújtani a tésztát, és mekkora kiszúróval dolgozol. Nekem fél cm-es  nyújtásból kb. 55 db lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval (a sajtból tegyünk félre egy keveset a tetejére), majd a többi hozzávalóval együtt szép, egynemű tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti kiszúrókkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. Tetejüket vékonyan lekenjük az átkevert tojássárgával, megszórjuk kevés sajttal, és tetszés szerint szezámmaggal, köménymaggal. 180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós kréker, sajtos aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
edami sajt 20 dkg
tojássárgája 3 db
2 kk
szezámmag 1 ek
köménymag 0 ízlés szerint