Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos magos keksz

Sajtos magos keksz
Sajtos magos keksz
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hízókúrán tartom a gyereket (sajnos így mi is olykor bűnbe esünk).

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az ementáli sajtot (de lehet bármilyen más, keményebb sajt) késes aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot is, és néhány másodperc alatt tésztát gyúrunk belőle. Nem kell sokáig gyúrni, csak éppen, hogy összeálljon.
  2. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
  3. A pihentetett tésztát négy felé osztjuk. Az egyes darabokat 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen, majd a nyújtófa segítségével tepsi nagyságú sütőpapírra emeljük át.
  4. A sütőpapírral tesszük a tepsibe (de akár már azon is nyújthatjuk ki, úgy még egyszerűbb).

Tetejére

  1. A tészta tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk maggal.
  2. Ezután vágjuk fel derelyevágóval a kívánt méretűre.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajtos keksz, magos sajtos aprósütemény, sós sajtos teasütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-01-17 11:05

Kedves Margó!
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Most éppen nem vagyok olyan aktív, mint szoktam, mert elég sokat dolgozom, így erősen a negyed óra alatt elkészíthető recepteket helyezem előtérbe. Szerencsére nagyon sok ilyet tudok elkövetni. Egyezik az ízlésünk. Mikor rátaláltam a Nosaltyra, én is végig néztem a recepteket, akkor néhány szakács recepjei különösen tetszettek, és Glassertől mentettem el a legtöbbet.
A kézműtétedhez szorítok. Vigyázz, ne dolgozz vele idő előtt, inkább csak a gyógytornáztatást végezd, ahogyan az orvos mondja, s csak ha teljesen visszanyerted a kezed erejét, akkor tevékenykedj teljes gőzzel a konyhában. Addig szorgalmasan olvassuk az eddig bemutatott ízletes receptjeidet.
Szeretettel: Éva

dadimami
dadimami Fri, 2015-01-16 23:47

Kedves Évi!
Eddig sem lazsáltál, de most nagyon belehúztál, egy nap három recept. Ez nagyon ígéretes, és különösen nagyra tartom, hogy törekszel a minél egyszerűbb megoldásokra a készítésnél.
Gratulálok a recepthez, mentve és amint alkalom adódik sort kerítek rá. Most kissé tolódik az ilyen irányú tevékenység, mert a jövő héten egy kis kézműtétem lesz.
A holnapi szülinapi családi összejövetelre többek között a sajtos, sós rudak Glasertől amit megsütöttem, az is szuper.
Üdv: Margó

427
mascarpone 25 dkg
ementáli sajt 20 dkg
tojás 2 db
vaj 20 dkg
finomliszt 37.5 dkg
1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
chiamag 1 ek
szezámmag 2 ek
szezámmag 2 ek
napraforgómag 3 ek