Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-májas pulykatekecs

Sajtos-májas pulykatekecs
Sajtos-májas pulykatekecs
105 perc / előkészület: 25 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha megpuhult a hús megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.
Ha hideg sültnek szánjuk, szaftosabb marad, ha nem pirítjuk meg. Egyszerűen, ha megpuhult a hús és megsült a májas töltelék hagyjuk kihűlni.
A töltelék dúsítható más hagyományos hozzávalókkal, mint például áztatott zsemle, tojás, gomba, petrezselyem stb...
Bár ennél az ételnél pont ez volt a lényeg, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.
  2. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk.
  3. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Vékonyra klopfoljuk a szeleteket.
  5. Zsírpapírra teregetjük a szeleteket, olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk.
  6. A hússzeletek szélei kissé fedjék egymást.
  7. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet.
  8. Óvatosan a papír segítségével szorosan tekerjük fel.
  9. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át és a másik felét is.
  10. Ekkor érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.
  11. A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával.
  12. 190°-on,1 óra alatt puhára sütjük (hőlégkeveréses sütőben 160°-on).

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 802
elküldve: 8
receptkönyvben: 284
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykatekercs sajttal, sajtos-májas töltött pulyka, pulykamell májjal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
pulykamell 60 dkg
csirkemáj 2 db
sajt 250 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek