Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-mángoldos tönkölybúza

Sajtos-mángoldos tönkölybúza
Sajtos-mángoldos tönkölybúza
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy nagy zacskó tönkölybúzát, hogy legyen mivel kísérletezni.:o) A boltban láttam nagyon szép mángoldot, hát az is valahogy belekerült a kosaramba. A neten meg a sajtos tönkölybúzával találkoztam össze, és ez a kis fokhagymás zöld levélke nagyon illett bele.

hozzávalók / 4 adag

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

ajánlat

A citrusos tilápia mellé készítettem köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

a mángoldhoz

  1. A mángold leveleket egy nagy tál hideg vízben alaposan lemossuk, majd lecsepegtetjük. Félbehajtva kivágjuk a vastag szárait, ezt rakjuk félre egy másik ételhez. Vágjuk apróra, a felhevített olajon kevergessük a finomra vágott fokhagymával együtt, amíg összeesik, 3-4 percig. Szedjük ki egy tálba.

a szószhoz

  1. A felolvasztott vajon forrósítsuk fel a lisztet, és fokozatosan öntsük fel a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a bazsalikomot.
  2. A tűzről lehúzva félrerakjuk.

a tönkölybúzához

  1. A tönkölybúzát szűrőbe téve leöblítjük, lecsepegtetjük. Felrakjuk a hideg vízben főni, felforraljuk, majd kis lángon lefedve puhára főzzük kb. 25 perc alatt. Leszűrjük.

továbbá

  1. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, 2-3 maréknyit félrerakunk belőle. Egy kis tepsit kikenünk a napraforgó olajjal.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a tönkölybúzát a szósszal, majd a mángolddal, végül a sajtokkal. Beleöntjük a tepsibe, rászórjuk a félretett sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával, és rácsurgatjuk az olívaolajat.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült sajtos tönkölybúza, mángoldos tönkölybúza sütőben sütve, csőben sült tönkölybúza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

508
mángold 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
vaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tej 2.5 dl
0.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 teáskanál
tönkölybúza 20 dkg
víz 1.5 l
parmezán sajt 10 dkg
gruyére sajt 5 dkg
sajt 2.5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
olívaolaj 1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál