Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam nem csak az én kedvemre való ételt készíteni, mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

Körethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.
  2. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezán sajtot és a vágott medvehagymát.
  3. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen. Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket és a fűszeres morzsába.
  4. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.
  5. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot, és amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.
  7. A hullámos burgonyát olajban kisütjük.
  8. A zsályaleveleket dobjuk a forró olajba, a burgonya sütése után, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
  9. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 879
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos karaj, sertéskaraj sajtosan, sült sajtos sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

896
sertés rövidkaraj 50 dkg
füstölt sajt 10 dkg
zsálya 1 csokor
medvehagyma 5 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 2 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
vaj 3 ek
olívaolaj 3 ek
hasábburgonya 50 dkg