Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-medvehagymás keksz

Sajtos-medvehagymás keksz
Sajtos-medvehagymás keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a keksz hamarabb elfogy, mint amennyi idő alatt elkészül. Érdemes kapásból dupla adaggal csinálni belőle :)

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg trappista sajt
  • 30 dkg finomliszt (amennyit felvesz)
  • 20 dkg vaj (vagy egyéb zsiradék, zsír vagy margarin)
  • 1 ek medvehagyma pesto (vagy fél csokor apróra vágott friss medvehagyma, de elkészíthetjük még bazsalikommal, spenóttal, vagy bármilyen zölddel)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat úgy, hogy egy jól formázható, de a zsiradéktól még kissé ragacsos tésztát kapjunk.
  2. Ha a tészta túl száraz, öntsünk még hozzá egy pici vizet vagy tejet, ha pedig túlságosan ragadna, akkor lisztet adunk hozzá.
  3. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
  4. Én henger alakúra gyúrtam, így a hűtőből kivéve rögtön szeletelhettem is (3-4 mm vastagra), majd tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokon sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pesztós keksz, sós ropogtatni való

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
trappista sajt 25 dkg
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
medvehagyma pesto 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál