Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-medvehagymás pogácsa

Sajtos-medvehagymás pogácsa
Sajtos-medvehagymás pogácsa
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb jelzőt nem én adtam ennek a pogácsának, hanem azok, akik már kóstolták.

Próbáljátok ki, medvehagyma nélkül is finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reszeljük le kis lyukú reszelőn a sajtot, vágjuk apróra a medvehagymát.
  2. Gyúrjunk tésztát: a liszthez adjuk hozzá a pici cukorral, tejjel felfuttatott élesztőt, vajat/zsírt, tojássárgát, tejfölt, sót, és gyúrjuk össze. Pihentessük letakarva, amíg duplájára nem kel a tészta.
  3. Nyújtsuk ki, szórjuk meg a sajttal és medvehagymával, tekerjük fel, mint a bejglit, majd hajtsuk fel a két oldalát. Ezt ismételjük meg háromszor, majd nyújtsuk 1,5 cm vastagra, és szaggassuk ki kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval.
  4. Kenjük be a tetejét a felvert tojással, szórjuk meg a sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert a sajt keserű lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 119
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

A legfinomabb sajtos-medvehagymás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

796
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 1 db
2 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 csipet
tej 1 dl
tejföl 170 g
vaj 20 dkg
trappista sajt 25 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db