Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-olívás-juhtúrós polenta

Sajtos-olívás-juhtúrós polenta
Sajtos-olívás-juhtúrós polenta
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám Erdélyben született, ezért gyerekkoromban nagyon sok nyarat töltöttem el ott a szüleimmel és testvéremmel. Én még láttam, amint nagyanyám 1 héten egyszer sütötte a kenyeret, fekete volt, és számomra borzalmas íze volt. A sors furcsa fintora, hogy mostanában én is kísérletezem teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekkel, inkább több, mint kevesebb sikerrel. :) Ja, és az esti mindennapos puliszkákról ne is beszéljünk. Gyönyörű sárga színe volt, na de az íze...fojtó, száraz, íztelen. Borzalmas. Azért a juhsajt, amit hozzá tálaltak fel az finom volt.

Számomra a puliszka ettől fogva a NEM SZERETEM kategóriába tartozott. Amíg valaki meg nem kínált egy hasonlóan elkészített csodával. nagyon ízlett különleges volt. És láss csodát, megkerestem egy hasonló receptet, átformáltam egy kicsit, és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főételként is megállja a helyét egy tartalmas leves után, száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és a tejet feltesszük forrni, beleolvasztjuk a margarint, megsózzuk.
  2. A kukoricadarát beleöntjük, és habverővel folytonos keverés mellett megfőzzük.
  3. Fóliával kibélelünk egy tepsit, és még forrón belesimítjuk a kész darát.
  4. Erre rákockázzuk, vagy reszeljük a sajtot, megszórjuk a tetszés szenit felaprított olajbogyóval, rákenjük a juhtútót.
  5. Ezután óvatosan kiemeljük a tepsiből, és a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Ha teljesen kihűlt, a képen látható módon szeletelhetjük. (Megkockáztattam egy kanál tejfölt tálalásnál. Mennyei volt.)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 693
elküldve: 9
receptkönyvben: 273
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nem szőke

Mióta szakács: 2011.11.17.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós polenta, olívabogyós-juhtúrós puliszka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettinea
bettinea Mon, 2015-11-23 21:41

Mekkora tepsibe kell tenni? Gáztepsibe (kb. 40x40 cm), vagy keskenyebbe (kb. 25x40 cm)?

449
kukoricadara 150 g
víz 2.5 dl
tej 2.5 dl
margarin 5 dkg
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
juhtúró 15 dkg
olajbogyó 13 dkg